kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ordunun et tedarikçisi Vanet şarküterilerle batıya dönüyor

MELTEM ERSOY
Ordunun en büyük et tedarikçisi olan Vanet, yeni sahibi otobüs firması Metro ile batı pazarına geri dönüyor. İstanbul'da şarküteri kafeler açmaya hazırlanan şirket, catering'e ağırlık verecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ordunun et tedarikçisi Vanet şarküterilerle batıya dönüyor
Kuruluşunun temeli 1970'li yıllarda Dünya Bankası'nın hayvancılığı destekleme projeleriyle atılan, daha sonra Özel İdare'ye devrinin ardından son olarak yüzde 56'sı otobüs firması Metro Turizm'e geçen Vanet bugün ordunun en büyük et tedarikçisi konumunda. Vanet Genel Müdürü Kaya Tokmakçıoğlu "Yılda 8 bin ton hindi tüketimi olan askeriyenin ihtiyacının yüzde 90'ını biz karşılıyoruz. Ancak bir ara askerlerden birtakım şikâyetler aldık. Araştırmalarımız sonucunda bilgisizlikten kaynaklanan yanlış pişirme teknikleri kullanıldığını gördük ve belli bölgelere hindinin tadı güzel olsun diye kendi aşçılarımızı gönderdik" dedi. Başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere hemen hemen bütün Doğu illerinde faaliyetlerine devam ettiklerini vurgulayan Tokmakçıoğlu, cirolarının 63 milyon YTL seviyesinde olduğunu dile getirdi.

ÖZEL MUTFAK KURDUK
Tokmakçıoğlu, geçmişte Türkiye'nin batısında gerek şarküteri alanında gerek de marka bilinirliği anlamında önemli bir konumda olduklarına dikkat çekerek, bu pazara şarküteri kafelerle tekrar döneceklerini söyledi. "Metro Turizm, bizim için gerek dinlenme tesisleriyle gerekse sağladığı lojistik avantajlarla yeniden batı pazarlarına dönmemize yardımcı olacak" diyen Tokmakçıoğlu, Metro dinlenme tesislerine günde 10 bin sandviç vererek bu yolda ilk adımı atmış olduklarını kaydetti. Tokmakçıoğlu ayrıca, eylül ayı sonunda İstanbul Beşiktaş ve Kavacık'ta açacakları Vanet Şarküteri kafelerle 'batı pazarlarında marka bilinirliklerini yeniden oturtma' hedeflerini uygulamaya geçireceklerini belirtti. Tokmakçıoğlu, bundan sonra kârının daha yüksek olduğuna inandıkları catering alanına yoğunlaşmayı hedeflediklerini anlatarak, "Catering, hem çok büyüme potansiyeli olan hem de katma değer açısından çok daha avantajlı" diye konuştu.