kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Güneş Tecelli'nin yazısı Pazar günü çıkacaktı. Reklamlar ağır basınca kaldı. Güneş'ten ve okurlardan özür dileyerek, bugün sunuyorum.)

Abuzittincim, Bugün Babalar Günü.. Çocuklar babalarına hediyeler alacaklar. Herhalde en büyük hediye (paketi bugün açılmayacaksa da) OSS sınavını kazanmak olacaktır.
Babalarsa, çocuklarını, hala dünyanın en iptidai sınav sistemiyle istikbale hazırlamanın gururu içinde, kendi kendilerine babalanıyorlardır.
Dün NTV ekranlarında da ÖSS sınavının mimarları, yani YÖK'ün babaları, uzun uzun babalandılar. Türk üniversiteleri, "Bologna sürecinde en iyi performans gösteren Dünyanın 9'uncu üniversitesi" olmuş Abuzittincim. Bu konuda İngiltere'yi Fransa'yı, Amerika'yı katlamışız.
Ben de bundan bi vatandaş olarak fevkalade gururlandım kardeşim. Bologna süreci neyse pek anlayamadım ama üniversitelerimizin gösterdikleri performans bakımından Dünyanın en iyi 9'uncu üniversitesi olması gerçekten çok gurur verici bi şi Abuzittincim.
Peki nasıl oluyor da bu kadar gelişmiş bi üniversite sistemi içinde ÖSS gibi dünyanın en iptidai, en garip, artık Afrika'da yamyamların bile kullanmadığı çağdışı bi sınav biçimini hâlâ ve de ısrarla bu memlekette uyguluyoruz kardeşim "va mı bunun bi izahı?"
Düşünebiliyor musun, 2 milyona yakın genç sınava girecek ve bunlardan yaklaşık sadece 50 bini istedikleri meslekle ilgili eğitimlerine devam edebilecekler.
Yaklaşık 300 biniyse istemedikleri belki de akıllarından dahi geçirtmedikleri fakültelerde okuyacak. Ve de en önemlisi bir milyondan fazla genç, kedi yavruları gibi kapının önüne bırakılacak..
Bu her sene oynanan bi trajedi.. Ve bu trajedinin rejisörleri hiç utanıp sıkılmadan TV'lere çıkıp "Bologna sürecinde Dünyanın en iyi 9'uncu üniversitesi olduk" diye böbürlenecekler!
Abuzittincim, sevgili kardeşim, bu gençler Türkiye'nin geleceği. Pırıl pırıl beyinler bunlar.. Bu beyinleri köreltiyoruz, karartıyoruz.. Dolayısıyla ülkemizin geleceğini de karartıyoruz.
Terör de bu sakat eğitim sisteminden güç alıyor, besleniyor. Sen her sene 1 milyondan fazla genci, işsiz, mesleksiz, geleceğe küskün, daha da önemlisi ülkesine küskün, kapı önüne korsan ne olur?
İşte böyle kaos olur. Ve bu kaostan da bi türlü kurtulamazsın. Bilmiyor mu bunu bizi yönetenler. Bal gibi biliyorlar nedense böyle bi Türkiye'yi yönetmeyi tercih ediyorlar.. Pek muhtemeldir ki böylesini daha kolay yönetebiliyorlar ondan işlerine öyle geliyor.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim. Güneş.