kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hıncal sistemi.. "Üç ıska.. Tamam!."

Amerikan beyzbolunun bir kuralı, halk diline girmiş, romanlara, filmlere ad olmuştur.
"Three strike.. Out.." Yani.. Üç ıska.. Dışarı..
Bir fırlatıcı vardır oyunun temelinde.. Bir de vurucu.. Rakip takımlardan.. Fırlatıcı topu müthiş bir hız ve falso ile atar. Oyunun en önemli adamıdır, beyzbolu bilmeyenlerin asla tahmin etmeyeceği gibi. Oyunu, kazanan, ya da kaybeden atıcıdır.. Vurucu değil..
Çünkü atmak ustalık ister.. Kurallar içinde atacaksın ama en usta vurucuya bile vurdurmayacaksın..
Vurucunun, fırlatılan topu iki defa ıskalama hakkı vardır. Üç kere ıskaladı mı, oyun dışı kalır.. Iska.. Strike.. Oyun dışı.. Out..
3 strike.. Out!..
Bu benim yaşamımım en önemli kurallarından biri bilir misiniz?. İlişkilerimde aynen uyguladığım..
Amerikan beyzbolu ile Hıncal'ın ilişkilerinin ne alakası var..
Efendim şu alakası var..
Hayatta en nefret ettiğim şey, askıntı olmaktır.. Kadınlarla ilişkilerinde, bıktırıp, usandırana kadar peşlerinden ayrılmayan, durmadan bir şeyler isteyen tiplerden nerdeyse iğrenirim. En büyük korkum, böyle birisi sanılmak.. Hastalık derecesinde.. Ruh doktoruna gitsem, fobi.. Öylesi.. Askıntı olmuş görünmemek için daha en başta çok çekilmişliğim, kaybolmuşluğum vardır. Bu yüzden neler kaybettiğimi de bilirim.. "Ver de kurtul" sistemi uygulayanlar hatta başarılı olurken..
Daha önce de anlatmıştım.. Tanıştığımızda hoşlandıysam, çok yumuşak şekilde belli ederim.. O da ederse, arkadaşlığımız başlar. Bu birinci aşamadır. Arkadaşlık içinde hoşlanma şeklimin biraz farklı olduğunu hissedersem, kur yapmaya başlarım. Gene yumuşak.. Bu geçiş aşamasıdır. Yanıt alamazsam, arkadaş olarak kalırız.. Alırsam, flört etmeye başlarız.. Yani daha sık buluşmaya.. Sevgi sözcük ve eylemlerini daha rahat kullanmaya.. Bu dönem de uyuşumla gelişirse, sevgili oluruz.. Olmadı.. Arkadaşlık devam eder..
Şimdi en önemli dönem.. Kur.. Kurun en önemli eylemi.. Davetler.. Kabul ederse, o da seninle birlikte olmayı düşünüyor demektir.. Etmezse.. O zaman devamın, askıntı olmanın, ya da askıntı olur duruma düşmenin alemi yok .. İzzeti ikbal ile Bab-ı hükümetten çekilme zamanıdır.
Peki ama davetinizi kabul etmediğinde gerçekten geçerli bir sebebi mi var, yoksa sizi kırmamak için bahane mi uyduruyor?.. Hele yeni tanıdığınız bir kızda, bunu çözmeniz mümkün mü?..
Alınganlık yüzünden tası tarağı erken topluyor olabilirsiniz. Yazık olur. Tersine kız, en kibar "Hayır" dediği halde peşinden ayrılmayarak askıntı, sırnaşık erkek durumuna düşebilirsiniz..
Ayrım nasıl yapılacak?..
İşte beyzbolun altın kuralını burada işletirim.. Üç ıska.. Tamam..
Üç kez üst üste davetimi bir özürle geri çevirirse kız, artık hepsinin tatsız tesadüf olduğunu düşünmem fazla iyimserlik olur.. En azından kızın önceliklerinde birinci tercih olmadığımı ortaya koyar.. O zaman ısrarın anlamı yok. Beni küçültür.. "Tamam" der çekilirim. Bir daha davet etmem. Aramalarımı da en aza indirir, tamamen resmiye çeviririm..
Bam teli de burasıdır.
Kız gerçekten kibarca "Hayır" diyorsa, benim geri çekilmemi kabullenir. İş de biter.. Tamam!..
Ama küçük da olsa, bir ihtimal, arka arkaya üç defa davetinizi geri çevirmek zorunda kalmışsa.. O zaman niye aramaz olduğunuzu, niye artık davet etmediğinizi merak eder. Buluşmayı o da sizin kadar istiyorsa, fazla beklemez, arar, buluşma fırsatını o yaratır bu defa..
Yani, sistemin sigortası da var.. Hele günümüzde, kadın erkek eşitliği bu kadar yaygın, kadın özgürlük ve hakları bu kadar yukarda iken, bu sigorta genelde işler merak etmeyin. Sizinle buluşmak isteyen ve arka arkaya "Hayır" demek zorunda kalan kadın, oturup yeni davet beklemez. Kendi davet eder..
İşte Hıncal sistemi bu, dostlarım..
Üç ıska.. Tamam!..