kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit tabutunun bavullarla birlikte taşınmasına soruşturma

Yeni Haber
Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, şehit Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin İstanbul'a getirilmesinden haberi olmadığını belirterek ''Şehidin cenazesinin nasıl taşınacağına dair yıllardır yazılı bir usul yok. Ama bundan sonra yazılı hale getireceğiz. Sorumlular hakkında soruşturma başlattım. Yaşananlar hepimizi çok üzdü'' dedi.

Uluştaş, şehit Binbaşı Murat Özyalçın'ın İstanbul'a getirilişi sırasında Türk bayrağına sarılı tabutu ve eşyalarının bir kamyonette taşınmasına yönelik tepkileri değerlendirdi. Olaya çok üzüldüklerini anlatarak sözlerine başlayan Vali yardımcısı Ulutaş, ''Yıllardan beri usul olarak kargoya gelen cenaze, yine kargo şirketi tarafından alınıp kargoya getiriliyordu. Askeri tören de kargodan sonra yapılıyordu. Şimdi arkadaşlarla toplantı yaptım. Bundan sonra uçakla gelen askeri cenazeyi, askerler vasatı ile ambulansa alıp kargoya getireceğiz. Uçaktan indikten sonra bundan sonra asker töreni yapacağız. Ve kargondan sonra da askeri tören devam edecek'' dedi.

Uluştaş, konuyla ilgili herkes hakkında soruşturma başlattığına da dikkat çekti. ''Yaşanan görüntüyü nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusuna Ulutaş, ''Bu şehidimizi özel eşyaları. Şehidimizin cenazesi konurken oradaki yetkililer eşyaları ile birlikte koymuş. Ama yıllardan beri uygulanan usul bu. Havaş, THY ve askeri yetkilelerle görüştüm. Bizzat eşyaları taşıyan görevli ile konuştum. İlgili arkadaşlara talimat verdim, bunu yazılı hale getireceğim. Bundan sonra cenazeler uçak altında askerler tarafından ambulansla alınacak'' şeklinde cevapladı.

Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin İstanbul'a getirileceğinden haberdar olmadığını vurgulayan Ulutaş, hoş bir manzara yaşanmadığını da sözlerine ekledi.

CHA