kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyarbakır'da patlama: 7 yaralı

Yeni Haber
Diyarbakır'da askeri servisin kalkış noktasına yakın minibüs durağında patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi yaralandı.

BİSİKLET SELESİNE KONULAN PATLAYICI

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Ofis Semti Gevran Caddesi'ndeki patlama, minibüs durağındaki bir bisikletin selesine konulan patlayıcı nedeniyle meydana geldi.

*Diyarbakır'daki patlamayla ilgili görüntüleri izlemek için tıklayınız...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yaptığı yazılı açıklamada,
Ofis Semti Gevran Caddesinde yol kenarına konulan bombanın patlaması sonucu 1'i askeri personel olmak üzere 7 kişinin çeşitli yerlerinden
yaralandığını belirtti.

Patlayıcı maddenin, sepetli bisikletin arka tekerleği üzerine konulmuş, 30-40 gazete içerisine gizlenmiş şekilde yerleştirilmiş parça tesirli boru tipi bomba olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''İlk belirlemelere göre askeri personel Kıdemli Üstçavuş Fatih Kara ile Şaban İlkören, Servet Şengül, Mesut Karadoğan, Metin Çınar, Sadun Çiftçi ve Birsen Kalaylı isimli vatandaşlarımız yaralanmıştır."

ıÜüDiyarbakır'daki patlamada yaralanan 7 kişiden 5'inin taburcu edildiği bildirildi.
Açıklamada, tedavileri süren 2 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.




İÇİŞLERİ BAKANI: OLAYIN OLUŞ BİÇİMİ BİR ADRES GÖSTERİYOR

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin ''olayın oluş biçimi, kullanılan malzeme ve yöntem biçimi itibarıyla bir adres gösterdiğini'' söyledi.Bakan Güneş, seçimlere ilişkin alınacak tedbirlerin ele alındığı ve bölgedeki valililer ve mülki amirlerin katıldığı toplantı sonrasında, basın mensuplarının Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Güvenlik güçlerinin patlamanın hemen akabinde olaya müdahale ettiklerini ve uzman ekiplerin incelemelerini sürdürdüğünü ifade eden Güneş,
''Güvenlik güçlerimiz konuyu aydınlatmak ve failleri yakalama hususunda hemen olayın akabinde geniş çaplı bir çalışma başlattılar'' dedi.

Güneş, kesin bir yargıya varmanın ancak uzman ekiplerin çalışması tamamlandıktan sonra mümkün olabileceğini dile getirerek, ''Kesin
açıklama ancak ondan sonra yapılır. Şu anda bir şey söylemek mümkün değil, ama bir patlama var. Olayın oluş biçimi itibarıyla, kullanılan
malzeme itibarıyla, yöntem biçimi itibarıyla bir adres gösteriyor. Ama uzman ekiplerimizin çalışması tamamlansın ondan sonra daha net açıklama yaparız'' diye konuştu.

CADDE TRAFİĞE AÇILDI

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden Ofis semtinde Gevran Caddesi'nde minibüs durağında patlayan bombaya vatandaşlar tepki gösterirken; emniyet yetkililerinin yaptığı incelemelerin ardından cadde trafiğe açıldı.
Sabah 07.35 sıralarında Gevran Caddesi'ndeki durakta patlayan bombada 7 kişi yaralandı. Olay yerinde incelemeler yapan polis, bombaya ilişkin ipuçları bulmaya çalıştı.

Gerekli materyaller ile etrafa saçılan gazete parçalarını toplayan polis, caddeyi trafiğe açtı. Caddenin trafiğe açılmasıyla birlikte olay yerine koşan vatandaşlar, meraklı gözlerle camları kırılan işyerlerine baktı.
Patlamada yaralanan vatandaşların kanlarının ise yerdeki gazete parçalarına bulaştığı gözlendi.

Bombanın konulduğu yerde işyerlerinin üzerinde bulunan bazı evlerin camları da kırıldı. Hain saldırıda işyerleri zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini ileten vatandaşlar, yapılan saldırıyı kınadı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Hain saldırıda camları kırılan İpek Elektronik'in sahibi İbrahim İpek, bu tür saldırıları tasvip etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.
Olay sırasında evinde uyuduğunu anlatan İpek, hain saldırıyı kınadığını belirtti. Çok hassas günlerden geçildiğine dikkat çeken İpek, bu olayın son olması temennisinde bulundu.

Ofis Elektrik'in sahibi Abdulkadir Akça ise, patlamanın gürültüsüyle uyandığını ifade etti.

Pencereden baktığında yaralıların vatandaşlar tarafından taşınmaya çalıştığını anlatan Akça, sivilleri hedefe alan bu saldırıların çok çirkin olduğunu kaydetti.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler de patlaması sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kısa bir açıklama yapan Başkan Yurdusev Özsökmenler, olayın nasıl olduğunu daha anlayamadıklarını şimdi konuşmanın bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmediğini anlatan Özsökmenler, gerilim politikasının kimseye fayda getirmeyeceğini vurguladı.

AJANSLAR