kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit olmasaydı bir ay sonra kendisi inecekti

Hakkâri'de PKK mayınıyla şehit olan binbaşı Murat Özyalçın'ın tayini İstanbul'a çıkmıştı. Ailesi bir ay sonra kendisini bekledikleri binbaşının cenazesini karşılamanın acısını yaşadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehit olmasaydı bir ay sonra kendisi inecekti
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki 3. Taktik Piyade Tümeni'ne bağlı Dağlıca Piyade Taburu'nda görev yaparken, önceki gün PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandalı mayınla düzenlediği saldırı sonucu şehit olan binbaşı Murat Özyalçın için dün sabah önce Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Ardından helikopterle Van'a getirilen şehit binbaşı, burada THY'nin saat 11.15'te kalkan Bolu isimli tarifeli uçağıyla İstanbul'a gönderildi. Atatürk Havalimanı'nda ise cenazeyi şehidin eşi Serap Özyalçın ve erkek kardeşi Suat Özyalçın'la birlikte çok sayıda asker ve yakınları karşıladı. Şehit binbaşının tabutunu ve yanındaki eşyalarını gören akrabaları ve vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

ADI OKULA VERİLDİ
Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki zırhlı tugayda görev yaparken, 18 ay önce Hakkâri'ye tayini çıkan Özyalçın, öğretmen olan eşi Serap Özyalçın Malkara Lisesi'nde görev yaptığı için ailesini yanında götürmemişti. Ezgi (12) ve Özge (7) adında 2 kızı, Utku (4) adında da bir oğlu bulunan Özyalçın'ın, Hakkâri'deki görevi de sonuna gelmiş ve tayini İstanbul'a çıkmıştı. Bu nedenle eğer şehit olmasaydı bir ay sonra Atatürk Havalimanı'nda elinde 2 bavulla uçaktan inecek, eşi ve 3 çocuğu da sevinçle onu karşılayacaktı. Ancak binbaşı Özyalçın dün uçaktan Türk bayrağına sarılı tabutun içinde indi. İki bavula konulan eşyaları da yanındaydı. Bu arada şehit binbaşı Özyalçın'ın adı Hakkâri'de bir okulda yaşatılacak. Hakkâri Valiliği tarafından alınan kararla Hakkâri Anadolu Öğretmen Lisesi'nin adı şehit olan Binbaşı Özyalçın'ın adının yaşatılması için şehit binbaşı Murat Özyalçın olarak değiştirildi.
Haberin fotoğrafları