kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Okurlar!..

AH benim sevgili okurlarım ah.. Yani bir iki olsa, gülüp geçeceğim.. Yığınla.. "Vay efendim, Simyacı'yı daha yeni mi okumuşum.."
Yahu yazının altında koskocaman (18 Ocak 1997'de yayınlanmıştır) yazıyor.. Hem de iki defa..
Ben bir yerlere gidince, Yasemin eski yazılardan sayfa yapıyor ya.. İki Simyacı yazısı seçmiş.. İyi de etmiş.. Okura çok etkili bir kitabı hatırlatmakta yarar var, bir.. İki.. Yazılar, kitap yazısı olmanın ötesinde.. Yaşam felsefesi anlatıyor, yani her devirde geçerli.. Herkes okumalı.. Hatta tekrar tekrar..
Kaldı ki.. Diyelim geç okudum.. Ne olur?. Her kitabı anında okumam mümkün mü?. Şu anda baş ucumda olanlar içinde, okunma sırası 2010'da gelecekler var..
Martı'yı çıktıktan 5 yıl sonra okudum ve yazdım. İlk baskısını bile satamamıştı o zamana kadar. Tanıttık, baskı ve satış rekorları kırdı.
Şu Çılgın Türkler de, ağabeyim Öcal tarafından bu köşede tanıtılana kadar sessiz sedasız gidiyordu. Bir patladı, tutabilene aşk olsun.
Ermeni Patriği ile ilgili "Olmadı Mesrop Efendi" yazıma hem de Ermeni cemaatinden çok sayıda olumlu tepki almayı bekliyordum. Öyle de oldu, genelde.. Bu arada Patrik, Agos gazetesinde röportajında saptırma olduğunu söylemiş.. Bana niye söylemedi peki?.. Hâlâ açıklama bekliyorum.
Bu arada "Efendi" sözcüğünü, aşağılama kabul eden bir iki kişi çıktı. Kesinlikle yanlış. Bir dini lideri hem de aşağılamak Hıncal'a yakışmaz..
Osmanlı'dan beri Türkçede, sivil Müslümanlar için Bey, gayri Müslimler için Efendi sıfatı kullanılagelmiştir, yüz yıllardır..