kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haftada 2 gün seks yap kriz riskini yarıya indir

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
14.06.2007
Haftada iki kere seks yapan insanların, haftada bir kere seks yapanlara oranla yüzde 50 daha az kalp krizi geçirdiğini söyleyen Doç. Dr. Özgen Doğan ekledi: Ancak düzenli bir birliktelik yaşadığınız kişiyle ya da eşinizle seks yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü kaçamak seks aksine kalbi tekletiyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Haftada 2 gün seks yap kriz riskini yarıya indir
Kalp sağlığıyla ilgili olarak 'Kalbim Doktoruma Bir Sorum Var' adlı kitabı önümüzdeki hafta yayımlanacak olan ABD New York Cornell Üniversitesi Kardiyoloğu Doç. Dr. Özgen Doğan; kalp sağlığı ve cinsel hayata etkisiyle ilgili soruları yanıtladı:

* İktidarsızlığın en önemli nedeni nedir? İktidarsızlığın yüzde 80'i fiziksel nedenlere bağlı; yani psikolojik değil. Bunun altında yatan neden ise genellikle damar hastalıkları. Nasıl kalbinizde damarlar sertleşince kalp krizi, beyninizde damarlar sertleşince inme geçiriyorsanız; peniste damarlar sertleşince de iktidarsızlık problemi yaşarsınız. Damar sertleşmesi başlı başına bir hastalık. Sonuçları ise kalp krizi, inme, iktidarsızlık, bacak damarı hastalığı ve bazen de böbrek yetmezliği olabilir. Beyin, kalp, böbrekler ve penisin sağlıklı ve tertemiz damarlara ihtiyacı olduğu unutulmamalı.

* Damar sertleşmesi erkeklerde neden iktidarsızlığa yol açar? Ereksiyon veya erkeklik cinsel organın sertleşmesi; organınıza gelen kanın sünger gibi emilip burada kalmasıyla gerçekleşir. 'Sıvı bu kadar sertleşme yaratabilir mi' diye merak ediyor olabilirsiniz. Ama unutmayın; buz da sıvı haldeki sudan oluşur! Sonuçta organınıza sertleşmemiş damarlardan ne kadar çok kan gelirse o kadar sağlıklı ereksiyon sağlanır.

İKTİDARSIZLIK=KRİZ

* İktidarsızlığın nedenleriyle kalp hastalığının nedenleri birbirine benzer mi? Benzemez, çünkü aynıdır! İkisi de aynı hastalıktan kaynaklanır, yani damar hastalığından. Nedenleri ise şeker hastalığı, sigara ve yüksek tansiyondur. Sigara; hiç de öyle filmlerde gösterildiği gibi seksi değil. Kül tablasını kim öpmek ister?

* Seksin kalp sağlığına olumlu etkileri var mı? Var. İngiltere'de yapılan bir araştırma; haftada iki kere seks yapan insanların haftada bir kere seks yapanlara oranla yüzde 50 daha az kalp krizi geçirdiğini ortaya çıkardı. Özellikle düzenli bir birliktelik yaşadığınız kişi ile seks yapmanızı tavsiye ederim.

* Kaçamak seksin kalbe etkileri neler? Japonya'da bununla ilgili ilginç bir araştırma yapıldı. Karınızla seks yaptığınız zaman kalp hızınız 100'ün altında kalıyor. Sevgilinizle yaptığınız zaman nabız dakikada 130 atmaya başlıyor. Suçluluk duygusu ve yeni bir insanı keşfetme ihtiyacı kişide aşırı heyecan yaratıyor. Seks sırasındaki ani kalp krizlerine bağlı ölümlerin yüzde 80'i kaçamak seks yaparken gerçekleşiyor.