kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sıla dizisinin oyuncuları Mardin'de temeli atılan ilköğretim okulunun töreninde çok mutlu ve gururluydu.

Sıla okulunun temeli atıldı...

Mustafa KIZIL/ atv MAGAZİN
atv'nin sevilen dizisi Sıla'nın çekildiği Mardin'de 450 öğrencinin okuyacağı okulun temel atma törenine ekip tam kadro katıldı..
Bu sezon ekranda fırtına gibi esen atv'nin reyting rekortmeni dizisi Sıla Mardin'deki sezon finalini muhteşem bir şekilde yaptı! Dizinin senaryosunda töre ve cehaletle mücadeleyi ele alan dizi ekibi, cehaletle mücadeleyi gerçek yaşama da taşıdı. Mardin'in Nusaybin ilçesinin Söğütlü köyünde 450 öğrencinin okuyacağı 8 derslikli Sıla İlköğretim Okulu'nu temelini atan dizinin yönetmeni ve oyuncuları bu okulun cehaletle mücadele adına atılmış bir adım olduğunu söylediler. Bu mücadelenin devam etmesi gerektiğini de dile getiren dizi ekibi kız erkek ayrımı yapılmadan bütün çocukların okutulması gerektiğini belirttiler. Dizi oyuncularının tam kadro hazır bulunduğu temel atma töreninde, Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu, atv adına Merkez Yayın Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Göçer Gelebek de vardı. Sıla'nın yönetmeni Gül Oğuz böyle bir projeye imza atmanın vermiş olduğu gururu taşıdıklarını söyledi. Başrol oyuncusu Cansu Dere, "Elimizden geleni yaptık. Siz de çocuklarınızı okula gönderirseniz, çok daha mutlu bir şekilde hayatlarına devam edebileceklerini düşünüyorum" dedi. Sıla'nın Boran Ağası Mehmet Akif Alakur ise okulun Mardin'e ve Türkiye'ye yenilikler getirecek öğrencilerin yetişmesini dilediğini belirtti. Menderes Samancılar, "Okul burada yeşeren ormanın başlangıcı olur" dedi.

'KÜÇÜK DE OLSA BİR MEŞALE'
Nusaybin İlçesi Kaymakamı Ersin Emiroğlu Sıla ekibine bölgeye yaptığı katkılardan dolayı çok minnettar olduklarını belirtti. Merkez Yayın Holding adına açılışa katılan Ali Göçer Gelebek ise "Aydınlık geleceğimize küçük de olsa bir meşale atılması bizi heyecanlandırıyor. Umarım her şey güzel olur" dedi.
Haberin fotoğrafları
Yazarlar