kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zemini çok sağlam olan Akfırat'ın, Formula 1'den dolayı ulaşım sorunu ve alt yapı meselesi çözülmüş durumda...

Akfırat'a ikinci piyango

Erhan ÖZTÜRK
Formula1 yarışlarıyla adını duyuran Akfırat, Marmara Bölgesi'nin "Doğal Afet Üssü" oluyor. 135 bin metrekarelik alana yapılacak proje inşaatı gelecek ay başlayacak..
Adını ilk olarak Formula1 yarışları sırasında duyduğumuz Akfırat'ın yüzü yine gülecek. Çünkü bölgedeki 135 bin metrekarelik bir arazi Marmara Bölgesi'nin "Doğal Afet Üssü" oluyor. Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yavuz ile Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin, Kızılay'ın genel kurulunda Başbakan Erdoğan'a sundukları projenin inşaatına önümüzdeki ay başlanacak. Kızılay'ın Kartal Esentepe'deki 50 dönümlük arazisiyle bedelsiz değiştirilen 135 bin metrekarelik alanın tercih edilme nedeninin, Sabiha Gökçen Havaalanı ve TEM bağlantısı olduğu belirtildi. Formula1'le birlikte arsa fiyatları tavan yapan beldede deprem üssü projesi, adeta 'ikinci piyango' olarak değerlendirildi. Tarlaların metrekare fiyatlarının 200 ile 250 dolara fırlayacağı düşüncesiyle emlakçı ve arsa sahipleri inşaatın başlamasını heyecanla bekliyor.

BİR YILDA BİTECEK
Kurulacak tesis içerisinde 5'er bin metrekarelik dört soğuk hava deposu, 4 bin metrekarelik bir eğitim binası, 20 yataklı misafirhane, çalışma ofisleri, konferans salonları, idari binalar ve teknik ofislerin yer alacağı Doğal Afet Üssü'nün bir yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Yerleşim alanının dışında olduğu için Akfırat'ın tercih edildiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Doğal Afet Üssü'nün Avrupa standartlarında bir kompleks olacağını belirtti.
Yazarlar