kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk-İş "5 artı 4" zam istedi

Yeni Haber
Kamu kesiminde yaklaşık 300 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor.

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, ücretler konusunda verilmiş olan teklifleri nispi olarak arttırdıklarını açıklayarak, "Birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 4. Kümülatif ortalaması da yüzde 7'lik oransal zamdır" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyetle, kamu işçileri toplu iş sözleşmelerini görüşmek üzere 3'üncü kez bir araya geldi.

2 saat süren görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, ücretler konusunda verilmiş olan teklifleri nispi olarak arttırdıklarını açıklayarak, "Birinci altı ay yüzde 5,ikinci altı ay yüzde 4. Kümülatif ortalaması da yüzde 7'lik oransal zamdır" dedi.

4'ÜNCÜ GÖRÜŞME 19 HAZİRAN'DA

Bugünkü şartların yeterli olmamasından dolayı Haziran'ın 19'unda tekrar bir araya gelerek tarafların durumları değerlendireceğini bildiren Kılıç, görüşmelere devam edileceğini söyledi. Kılıç, diğer altı ayın, birinci yılın zam oranlarının belirlenmesinden sonra enflasyon hedefine göre olacağını vurguladı.

Gazetecilerin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in revizyon açıklamalarının hatırlatması üzerine Kılıç, her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjının olduğunu kaydetti. Müzakere aşamasında oldukları için rakam açıklamaktan kaçınan Kılıç, "İdari maddelerde de geçmiş uygulamaların belirli seviyelerde hem işçinin, hem işletmenin özelliklerine göre düzenlemelerin yapılması doğrultusunda maktu ödemeler konusunda da ücretlerin sonuçlanmasına göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

GEREKİRSE EYLEM YAPARIZ

"Rakamlar kabul edilebilir nokta da mı?" sorusu üzerine Kılıç, "Rakamlar kabul edilebilir olsaydı kabul ederdik" yanıtını verdi. Kılıç, gerekirse eylem de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Türk-İş daha önce birinci altı ayda yüzde 15 artı yüzde 5 refah payı; ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise enflasyon oranı ve yüzde 5 zam istemişti.

(ANKA)