kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BİLGİSİ KURTARDI... Piknikte engerek yılanı tarafından ısırılan emekli hemşire Müjgan Yazıcı'nın hayatını tıbbi bilgisi kurtardı.

Piknikte yılan dehşeti

Ercan SARIKAYA -Tamer ARSLAN
Çatalca'da piknik yapan bir kadını engerek yılanı soktu. Emekli hemşire olan Müjgan Yazıcı 5 günlük komadan sonra hayata dönerken, yetkililer vatandaşları yılan sokmalarına karşı uyardı..
Ailesiyle birlikte Çatalca'da pikniğe giden hemşire emeklisi Müjgan Yazıcı, bir engerek yılanının sokması sonucu komaya girdi. Çevrede hiçbir sağlık ekibi olmadığı için kendi kendisine ilkyardım uygulayan Yazıcı, yakınları tarafından 15 km. uzaklıktaki Çatalca Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek hemşire yoğun bakıma alındı. 5 gün boyunca komada kalan Yazıcı, yaşam mücadelesini kazandı ancak, emekli hemşirenin başına gelen olay piknik alanlarında yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı önlem alınması gerekliliğini de ortaya koydu. İlkyardım konusundaki bilgisi sayesinde ölümden dönen Müjgan Yazıcı, "Piknik alanlarına yakın bölgelerde sağlık ekipleri bulunması gerekir. Ben ilk yardım bilgim sayesinde hayatta kaldım, bilgisi olmayan kişiler ölebilir" diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı. Uzmanlar da vatandaşlara, "Gittiğiniz piknik alanlarına dikkat edin. Özellikle sıcak havalarda, yılan sokmalarında artış görülüyor" uyarısında bulunuyor. Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan ise Müjgan Yazıcı'nın yaşadığı olaydan sonra piknik alanlarına uyarı levhalarının konulduğunu ve bu tip yılanların kükürt kokusuna gelmediği için piknik alanlarını kükürtlediklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları
Yazarlar