kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kutuplara gidip buzulları inceleyen Gore, 10 yıl içinde dünyada buz kalmayacağını söyledi.

Dehşet senaryosu

Ulaş YILDIZ / MERKEZ
Gore, ''Küresel İklim Değişikliği'' konferansında korkutucu bir tablo çizdi. Gore'a göre 10 yılda buz kalmayacak, denizler 6-7 metre yükselecek ve 400 milyon kişi göç edecek..
Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Garanti Bankası ile WWF Türkiye tarafından düzenlenen "Küresel İklim Değişikliği'' konferansında karanlık bir tablo çizdi. Küresel ısınma konusuyla ilgilenmeye 1960'larda, karbondioksit oranını ölçme düşüncesini ortaya atan üniversitedeki hocasından etkilenerek başladığını anlatan Gore, 10 yıl sonra hiç buz kalmayacağını belirtti. Küresel ısınmayla ilgili araştırmalar yapmak üzere İsviçre, Fransa, Arjantin ve Peru ile güney ve kuzey kutuplarına gittiğini anlatan Gore, dünyadaki en büyük buz kütlelerinin Batı Antartika ve Grönland'da olduğunu, buradaki buzların erimesi durumunda deniz düzeyinin 6-7 metre yükseleceğini ve dünya haritasının yeniden çizilmesi gerekeceğini vurguladı. Gore, iklim krizi nedeniyle dünyada pek çok insanın göç etmek zorunda kaldığını ve buzulların erimesi sonucu dünyada 400 milyon kişinin yer değiştirmek zorunda kalacağını söyledi.

ALIŞKANLIKLAR
Küresel iklim değişiklikleri sonucunda bulaşıcı hastalık salgınlarına neden olan taşıyıcıların arttığına ve daha yükseklerde yaşayabildiğine işaret eden Gore, su ihtiyacını arttığını ve enerji kaynakları konusunda baskı oluştuğunu kaydetti. Al Gore, "Eski alışkanlıkları değiştirmek zor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerekir'' dedi.
Yazarlar