kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Béjart Ballet Lausanne gösterileri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Béjart, Mevlana için İstanbul'da

DIŞ HABERLER
Dünyanın en ünlü koreograflarından Maurice Béjart'ın dans topluluğu, 2007 Mevlana Yılı kapsamında İstanbul'da üç özel gösteri yapacak..
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 35'inci yıl etkinlikleri kapsamında dünyanın en tanınmış dans topluluklarından "BBallet Lausanne"ın İstanbul'da cuma, cumartesi ve pazar günü düzenleyeceği gösteriler öncesi yapılan tanıtım büyük beğeni topladı. "2007 yılı Mevlana Yılı" kapsamında Türkiye'ye gelen grup 3 gösteriyle Türk sanatseverlerle bir araya gelecek. "BBallet Lausanne"ın İstanbul gösterisi iki ayrı bölümden oluşuyor. İlk bölümde ünlü koreograf Maurice Bın 50 yıllık kariyerinin bir retrospektifi olarak nitelendirilen "The Best of Maurice BAşk ve Dans" sergilenecek.

KOREOGRAFİ GİZLİLİKLE HAZIRLANDI
Gösterinin ikinci bölümü ise "2007 Mevlana Yılı" için Maurice Btarafından özel olarak kurgulanan "Rumi: Dua ve Dans" sanat severlerin beğenisine sunuluyor. Bın büyük bir gizlilikle hazırladığı Rumi koreografisi 5 alt bölümden oluşuyor. Bın İstanbul gösterisinin tanıtım görüntüleri dünyanın önemli haber ajanslarına da konu oldu.
Yazarlar