kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bu albüm benim için patlamıştır"

ŞİRİN SEVER
Bunu ben değil Mustafa Sandal'ın kendisi söylüyor! 13 Haziran Çarşamba günü piyasaya çıkacak albümü için "Araba'dan bu yana yaptığım en iyi albüm, beğenen de olabilir, beğenmeyen de... Ama bu albüm bende patladı" diyor. Gittim, dinledim, onayladım, hatta bayıldım. Başlığın atına imzamı atıyorum!..
Cumartesi öğleden sonrayı Mustafa Sandal'ın stüdyosunda, yeni albümünü dinleyerek geçirdik. Amaç röportaj yapmak değil; iki senedir kendini stüdyosuna kapatan, albümün çıkmasına üç-dört gün kala (13 Haziran Çarşamba çıkıyor) yerinde duramayan Sandal'ın heyecanını paylaşmak, bünyedeki merakı gidermek! Bugüne kadar pekçok sanatçının albümünü piyasaya çıkmadan dinledim ama itiraf ediyorum: Hiçbirinde 'bunu yazmalıyım, paylaşmalıyım' duygusunu hissetmedim... "Mustafa bu dinlediklerimi yazmak istiyorum" dediğimde güldü ve şunları söyledi: "Fena şarkılar bunlar çok fena! Sana bir şey diyeyim mi; bu albümü beğenen de olabilir beğenmeyen de elbette. Çok satar ya da hiç satmaz, patlar ya da patlamaz önemli değil. Ama bende patladı bu albüm! 'Araba'dan bu yana yaptığım en iyi albümüm bu!" E şimdi gel de merak etme!.. Ama şarkıları dinletmiyor, önce uzun uzun anlatıyor...

SABAH BEŞTE ŞARKI!
Gece gündüz çalışmış, sabah beşte kalkmış şarkı okumuş, 'Çoban' şarkısını yaparken bir sokak köpeği gelip sığınmış, bir daha da ayrılmamış yanından. Lübnan'dan aldığı bir şarkıya Sinan Akçıl'la birlikte 11 ay boyunca söz yazamamış, hasta olmuş! Albümü tamamladığı gün de bir arkadaşının Porsche'siyle TEM'e çıkmış, stüdyonun dışında, dışardan biri gibi dinlemek istemiş albümünü. "Sesi sonuna kadar açtım ve gaza bastım. Son şarkı bittiğinde baktım 270'teyim. Kenara çektim ve 'Budur, tamamdır bu albüm!' dedim kendime..."

'İNDİR' PATLAYACAK!
Çok heyecanlı... Çok içine sinmiş. Ama ben meraktan kuduruyorum! "Ya tamam dinleyelim haydi" diyorum; "Bir de ne oldu biliyor musun" diye anlatmaya devam ediyor, Sonunda basın danışmanı Murat'la birlikte susturuyoruz onu. "İndir, aşkımı daha da indir" diye patlıyor ilk şarkı... Albümün çıkışıyla aynı gün gösterilecek yeni Muhabbet Kart reklamında da dinleyeceğiz bu şarkıyı. Slogan olur bu şarkı diyorum, başka şey demiyorum! Yazın şarkısı budur arkadaşlar! Mustafa yerinde duramıyor, tipik dansı ve el hareketleriyle daracık stüdyoda dans etmeye başlıyor. Ben sözleri kaçırmamak için kartonetten takipteyim! Dikkatimi dağıtıyor; bir ona bakıyorum, bir şarkının sözlerine... 'Mağlubuz' en romantik, en duygusal şarkılardan. Onun için çok önemli, çok özel. Büyük aşkı Emina ile tartıştıkları, ayrıdıkları dönemleri hatırlattığını, o günlerdeki duygularla yaptığını anlatıyor. "Ama ilk kez de ona dinlettim, çok beğendi" diyor. 'Melek Yüzlüm' en şüpheli şarkı! "Bu Emina'ya mı yazıldı" diyorum; tebessüm etmekle yetiniyor. Ben cevabımı alıyorum... :) 'Devamı Var', son şarkı. Adı üstünde; yarım kalıyor. Onu fazla etkiliyor, gözleri doluyor.. Tam 12 süper şarkı! Hani Aşkın Nur Yengi'nin, Levent Yüksel'in o ilk albümlerinin tadı gibi... Akıp giden, yormayan, sürükleyici bir film gibi...

EN OLGUN MUSTAFA GELİYOR
Her şarkı sizi bir yerlerden yakalıyor, sözlerde bir felsefe var, duygusallık var, geçmiş var, gelecek var, aşklarınız, söyledikleriniz, söylemedikleriniz ve tüm hayatınız var. O da zaten "Araba'dan bu yana çıktığım yolculuğun albümü bu; en olgun, yalın halim" diyor... 'İsyankar' maxi single'ından sonra ortalarda görünmeyen Mustafa Sandal albüm çıkardı diye her an karşımıza çıkacak, o kanal senin bu kanal benim dolaşacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz ama! "Herkes iki sene ortalıktan kaybolup, gizem yaratıp albümü çıkar çıkmaz eğlence programlarını dolaşıyor; senin neyin eksik?" diyorum. İşte cevap: Bunlar 'panik anında camı kırınız' hareketleri bence!

ÖZLEMEYİ UNUTTUK
Hemen ekliyor: Elbette albümüm için röportaj vereceğim, albümümün tanıtımını reklam filmimde de yapacağım ama kanal kanal dolaşmam. Şu ana kadar gördüğünüz Mustafa Sandal duruşumu bozmam! Albüme start verdiğimiz an 'Biz şu andan itibaren ölüyoruz Murat, yokuz' dedim. Çünkü insanlar çok önemli, çok özel ve güzel bir duyguyu kaybetti bana göre; özlemeyi! Teknoloji çağında artık herkes cepten, internetten ulaşıyor birbirine, uçağa atlayıp yanına gidiyor, artık özlemiyor. Ben bunu yapmamaya çalışıyorum... Her an her yerde görünmek yapıma ters zaten... "Gazetelerde okumuştum, Tarkan albümü senin çıkışını bekliyormuş. Duydun mu bunu?" diyorum. "E lütfen beklesinler! Dinledin işte" diyor kısaca. Sonuç? Mustafa Sandal, 'Bu hayatımın albümü' demekte haklı! Peşpeşe çıkan yaz albümleri öyle gürültü kirliliği yapmış ki meğer; iyi geliyor bu albüm... Hoşgeldin... İyi ki geldin Mustafa Sandal!
Haberin fotoğrafları