kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bay Haberturk'e My Way'lı veda

Ufuk Güldemir, gazeteciliğe muhabir olarak başladı, Genel Yayın Yönetmenliği'ne kadar çıktı, TV'leri yönetti ve sonunda Habertürk TV'yi ve Türkiye'nin ilk haber sitesini kurdu. Başarı grafiği hep yükselen Güldemir, 51 yaşında kansere yenildi..
Habertürk'ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Ufuk Güldemir (51), dün sabaha karşı Levent'teki evinde yaşama veda etti. Uzun süredir kanserle mücadele eden Güldemir'in vefatı basın camiasını yasa boğdu. Güldemir'in vasiyeti, Habertürk'ün önünden "My Way" şarkısıyla uğurlanmaktı. Güldemir, Ayşe Arman'a verdiği röportajında "Habertürk'ün önünden beni Frank Sinatra'nın I did it My Way'i ile uğurlamalarını istedim silah arkadaşlarımdan. Ama bu hazırlığı, iradem dışında ölüme yakalanırım diye yaptım. Artık iradem dahiline aldım durumu" demişti. Habertürk TV, My Way şarkısı eşliğinde Güldemir için özel bir program düzenliyor. Güldemir 12 Haziran salı günü saat 10.00'da Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TABULARI YIKTI
10 Eylül 1956 yılında Elazığ'da doğan Ufuk Güldemir, mesleğe 1974 yılında Başkent ve Son Havadis gazetelerinde foto muhabiri olarak başladı. Daha sonra Dünya gazetesine geçen Ufuk Güldemir parlamento muhabirliği yaptı. Türk Haberler Ajansı ve Cumhuriyet gazetesinde de çalışan Güldemir, diplomasi muhabiri olarak görev yaptı. 1987 yılında Cumhuriyet gazetesi Washington temsilciliğine atanan Güldemir, 5 yıl kaldığı Washington'da çok sayıda büyük habere imza attı. 1992 yılında Amerika'dan döndükten sonra özel televizyonların yeni açılması üzerine Star televizyonunda haber müdürlüğüne getirildi. O yıllarda, Cumhuriyet'ten bir arkadaşına "yapabileceklerimin yüzde 90'ını henüz yapmadım" diyen Güldemir, Türkiye'nin televizyon haberlerinde yıllardan beri TRT'den gördüğü üslubu değiştirdi. Yeni bir habercilik ekolü geliştirdi. Star televizyonunun ardından Show TV'ye haber genel yayın yönetmeni olarak geçen Güldemir, haber yöneticiliğinin yanı sıra bu yıllarda yaptığı haber analizlerle de tabuları yıktı.

İLKLERE İMZA ATTI
1995 yılında aldığı teklif üzerine Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini kabul eden Ufuk Güldemir böylece yeniden yazılı medyaya geçti. Daha sonra SABAH Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunan Güldemir, SABAH'tan ayrıldığında profesyonel çalışma hayatına noktayı koydu. Türk Medyasında belli başlı büyük gazete ve televizyonları yöneten Güldemir, 1999 yılı Kasım ayında bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk internet haber portalı olan Haberturk.com'u kurdu. 8 yaşındaki Haberturk.com, bugün Türkiye'nin üç büyük internet gazetesi arasında bulunuyor. 2001 yılında Habertürk TV ve Habertürk Radyo'yu kuran Ufuk Güldemir, gazetecilik dışında hiçbir şey yapmadı. Güldemir Basın Şeref Kartı sahibiydi.