kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Veliler için, öğrencilerin sınav salonlarına alınmasının ardından heyecanlı bir bekleyiş başladı. Anne babalar çocuklarının okul kapısından çıkışını dört gözle beklediler.

OKS bir adayı güldürüp dokuzunu ağlatacak

Yaşar ÖZAY-Ercan SARIKAYA
Toplam 824 bin 551 adayın katıldığı Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme sınavı dün yapıldı. Velilerin de okul önlerinde ter döktüğü sınav sonucunda, 10 öğrenciden biri başarılı olabilecek..
Fen, Anadolu ve sosyal bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilerin katıldığı Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 il ve 53 ilçe merkezi ile yurt dışında Lefkoşa, Medine, Cidde, Riyad, Trablus, Bakü ve Aşkabat'ta toplam 2 bin 458 binada 41 bin 853 salonda yapılan sınavda öğrenciler 120 dakika ter döktüler. Sınav sonucunda her on adaydan ancak birinin başarılı olacağı açıklandı. Sınava 399 bin 771'i kız, 424 bin 780'i erkek olmak üzere toplam 824 bin 551 aday katıldı. Adaylara Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler alanlarında test usulü toplam 100 soru soruldu. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sınav sonucunda yapılacak incelemelerde, cevap kağıdı ve/veya soru kitapçığı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılacağını açıkladı.

ENGELLİYE EK SÜRE
Yetkililer ayrıca, kopya alma veya verme girişiminde bulunan, kendine ait olmayan cevap kağıdı kullanan, cevaplarını soru kitapçığına işaretleyip cevap kağıdını boş bırakan, sınav kurallarına uymadığı tespit edilen, soru kitapçığını veya cevap kağıdını teslim etmeyen adayların sınavının geçersiz sayılacağını duyurdular. Ayrıca bu yıl ilk defa olarak engelli adayların sınavı 30 dakika uzatıldı. Sınava giren öğrenciler, aileleriyle birlikte dakikalar önce sınava girecekleri okul önüne gelirken, bazı öğrenciler okul kapısından içeri girmeden önce annelerinin ve babalarının ellerini öptüler. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, sınavdan yüksek puan almaları durumunda Anadolu ya da Fen Liselerine gireceklerini söylediler. Sınav heyecanı öğrencilerden çok okul kapısında bekleyenlerde görüldü. Bir yıldan beri çocuklarını dershanelere ve özel kurslara taşıyan veliler, emeklerinin boşa geçmemesi için okul önlerinde dua okudular. Öğrencilerden bazıları bu yılki soruların kolay olduğunu belirtirken, bazı öğrenciler matematik sorularının zor olduğunu, bazıları ise fen bilimlerinde zorlandıklarını dile getirdiler.
Haberin fotoğrafları