kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aksesuvar değil sanat eseri

Duygu GÖKMENOĞLU
Versace'nin yeni saat koleksiyonu temmuz ayında tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de de satışa çıkacak. Markanın pırlantalı saatleri sertifikalarıyla tüketiciye sunuluyor..
Bugün dünyaca ünlü moda markası Versace'nin saatlerinin Türkiye'deki tek yetkili temsilcisi olan Acarsoy Saat'in kökleri 1919'a kadar uzanıyor. O yıllarda büyükbaba Sabri Acarsoy tarafından temeli atılan şirket, başarılı evrimlerle ailenin diğer üyeleri tarafından bugünkü haline getirilmiş. Şimdi firmanın başında torun Sabri Acarsoy var. 17 yıldır İsviçre'den saat ithalatı yapan Acarsoy, "Türkiye'de; İngiltere'nin beşte biri, Almanya'nın sekizde biri kadar saat cirosu yapılıyor. Türkiye'de yılda 400 milyon dolarlık saat satılıyor" diye konuştu. Türkiye'de saat pazarının, Avrupa ve Amerika saat piyasasını takip ettiğini belirten Acarsoy, "Bugün Almanya, İsviçre ve İtalya'da en çok talep gören saat markalarının, ülkemizde de geniş pazar payına sahip olma olasılığı yüksek" dedi. Marka hakkında bilgi sahibi olmak için yeterli vakti olmayan kişilerin sadece markanın imajından etkilenerek alışveriş yaptığını belirten Acarsoy şöyle konuştu: "Bazı tüketiciler için markanın imajı yeterli değil. Satın alacakları saatin kalitesi ve teknik özellikleri hakkında her şeyi bilmek istiyorlar. Bu yüzden satıcıların ürün konusunda çok iyi eğitilmeleri gerekiyor."

İPEK KAYIŞLAR
Şu anda sadece Versace'nin saatlerinin Türkiye temsilciliğini yaptıklarının altını çizen Acarsoy marka hakkında şöyle konuştu: "Bir moda devi olan Versace, kendi saatlerini kıyafetin tamamlayıcısı olan bir aksesuvar değil, başlı başına bir sanat eseri olarak görüyor. Markanın ilk saat serisi 'Atelier' sarı-beyaz altın ve pırlanta ağırlıklıydı. Saat değil, değerli ayrıntılar yapıyorlar." Markanın temmuzda tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulacak olan koleksiyonu hakkında Acarsoy şu bilgileri verdi: "Pembe ya da sarı altından hazırlanan modeller var. Deri ya da ipek kayışla tamamlanabilen bu grubun pırlantalı versiyonu da var. Yatay dikdörtgen kasalı modelimizin siyah ya da beyaz seramikleri bulunuyor."
Haberin fotoğrafları