kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sabah okurları Çin'e umut turu için ne dedi?

İLİŞKİLİ HABERLER
Sabah okurları Çin'e umut turu için ne dedi?
BABAM ÇİN'DEN UMUTSUZ DÖNDÜ

* BİLGEN YÜZÜGÜLER: Babam gırtlak kanseri. 15 yıl önce ameliyat olmuştu sonrasında radyoterapi görmüştü. . Hastalığı geçen yıl aralık ayında kanser yemek borusunda tekrar nüksetti. Türkiye'deki bütün tedavi alternatifleri tükenmişti. Alternatif bir tedavi arıyorduk. Gen tedavisini duyduk. 8 Ocak'ta Çin'e gitti. Pekin'e giden ilk Türk hastalardan biri Haidian Hastanesi'nde tedavi görüyor. Annemle birlikte oraya gitti. Beş aydır orada gen tedavisi sonuç vermedi. Kemoterapi, HIFU tedavisi de uygulandı ancak babamda sonuç alınmadı. Babam oraya gittiğinden beri fayda gören pek kimseye rastlamadı. Pazar günü Türkiye'ye dönüyor. Bunun dışında başka alternatif tedavi var mı?

TÜRKİYE'DE UYGULANSIN

* ALI HANCI: İnşallah Türkiye'de de aynı tedavi uygulanır da insanlar Çin'e gitmek zorunda kalmaz.

TÜRKİYE'DE SAĞLIK BİTMİŞ

* SEVDA ÇAKMAK: İşte insanlar umutsuz kaldıkları zaman dünyanın bir köşesine de giderler. Bizim ülkemizde sağlık olayı bitmiş ki insanlar yaşamak için dışarıya gidiyorlar. Benim de hasta bir çocuğum var henüz iki yaşında ve hastalığının tedavisi ne yazık ki yok. Bana da dünyanın öbür ucunda tedavi var deseler giderim. Ama neden kendi ülkemizde tedavi imkanını getiremiyorlar. Bizde sağlık sistemi çökmüş.

KANSERİN BENCE ÇARESİ VAR


* BERRİN PALAMUTÇU: Bence kanserin tedavisi var çünkü Allah yaratırken derdi vermiş ama dermanını da vermiş. Ama ilaç sektörü çok büyük bir sektör ve kanser bu sektörün en iyi para kazandıran kısmı

TEDAVİ ARIYORUZ

* ŞAMİL KESER: Ben Bartın'dan Şamil Keser, babam akciğer kanseri ve buradaki bütün tedavi yöntemlerini ne yazık ki tükettik. Çin'e nasıl gidebiliriz, deneyebileceğimiz bilmediğimiz başka bir yöntem var mı?

BİZİM HASTAYA UYGUN MU?


* NURGÜL İNCE: Çok yakın bir arkadaşımızın babası ABD'de kanser tedavisi görüyor ve çok zor durumda. Her çareyi araştırıyorlar. Amerikada'da bu tedavi yolundan haberdar olmuşlar. Hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.

ÇİN'E NASIL GİDİLİR?

* ZÜMRAL YAZAN: Çin'de kanser için yan bir tedavi yapıldığına inanıyorum. Ancak hastamı kendi imkanlarımla götürmek istiyorum. Kanser tedavisi yapan bir hastaneyle nasıl irtibata geçebileceğimiz hakkında hiç bir bilgi verilmedi. (Bu konuda yönlendirme yapmamız mümkün değil. Doktorunuzla görüşmeniz lazım.)

DEDEME BİR ÇIKIŞ YOLU


* AHMET U.: Yazılarınızı merakla takip ediyorum. Bu konu üzerinde araştırmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Benim 63 yaşında bir dedem var dedem pankreas kanseri. Cerrahi müdahale yapılamıyor ve bir defa kemoterapi uygulandı. Hastamız şu anda ev istirahatinde hastamız için bir çok yola başvurdum. Çıkış yolu arıyoruz.