kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Canan Leki'nin eşi Perviz Leki (beyaz saçlı), "Doktor '5-6 gün bulantı sürer' dedi. Ama eşim çok acı çekiyordu. Doktor 'Çocuk oyuncağı değil. dayanın' deyip çıkarmadı" şeklinde konuştu.

Mide balonu takıldı 12 gün sonra öldü

Hasan ERŞAN - Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ
Beşiktaş'ın efsane ismi Şeref Görkey'in kızı Canan Leki, zayıflamak için midesine balon taktırdıktan 12 gün sonra öldü. Leki'nin ailesi doktoru suçladı: Sürekli kusuyordu. Çıkarmasını istedik, yapmadı..
Beşiktaşlı efsane futbolcu Şeref Görkey'in kızı Canan Görkey Leki, aşırı kiloları nedeniyle mide balonu taktırdıktan 12 gün sonra hayatını kaybetti. Sürekli kusan ve kaldırıldığı hastanede girdiği koma sonucu ölen Leki'nin eşi ile çocukları, operasyonu yapan Prof. Dr. Kadir Bal'dan balonu çıkartmalarını istediklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını ileri sürdüler.

118 kiloya kadar çıkmıştı
64 yaşındaki 2 çocuk annesi Canan Görkey Leki, 118'e kadar çıkan kilolarından kurtulmak istedi. Şeker ve tansiyon hastası olan Leki, mide balonu taktırmaya karar verdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne giden Leki, Prof. Dr. Kadir Bal'a talebini iletti. Prof. Dr. Bal da yaptığı bir operasyonla 14 Mayıs günü Canan Görkey Leki'nin midesine mavi su dolu balon taktı. Ancak iddiaya göre operasyondan hemen sonra Leki mide ağrısı ve mide bulantısı yaşamaya başladı. Eşine ağrılarına dayanamayacağını söyleyen ve kusan kadın, 24 Mayıs günü Özel Göztepe Hastanesi'ne götürüldü. İddiaya göre buradaki doktorlar Leki'nin doktoru Prof. Dr. Bal'ı arayarak durumu hakkında bilgi verdiler. Geceyi burada geçiren Leki, ertesi gün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi aciline sevk edildi. Buradan da JFK Hastanesi'ne götürüldü. Doktoru da hastaneye gelerek, hastasıyla ilgilendi. Bir gece de burada kalan talihsiz kadın, 26 Mayıs Cumartesi günü hayatını kaybetti.

'Şekeri ve tansiyonu vardı'
Acılı eş Leki, "Şekeri ve tansiyonu vardı. Doktoru ameliyatın ardından 'bazı şikâyetleri 5-6 gün sürer, bulantı olur' dedi. Ama 12 gün boyunca aynı rahatsızlığı sürdü" dedi. Perviz Leki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Perşembe rahatsızlandı. Özel bir hastaneye gittik. Oradaki doktor 'Balonla ilgili bir bilgimiz yok' dedi. Cerrahpaşa'ya götürdük. Doktor Bal 'Bu çocuk oyuncağı değil. Maddi manevi sıkıntıya girdiniz biraz daha dayanın' dedi. Bir süre sonra komaya girdi. Kalbi durmuştu, çalıştırdılar. Oradan JFK Hastanesi'ne götürdük. Cumartesi doktoru geldi ve 'Benle ilgisi yok. Kusmuk ciğerlerine kaçmış' diyerek gitti. Eşim cumartesi günü saat 20.00'de yaşamını yitirdi. Doktor eğer ilk söylediğimizde balonu çıkarsaydı eşim bugün hayatta olurdu. İhmali yüzünden eşimi kaybettik" diye konuştu.