kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülten Kazıkoğlu

Başkasıyla nişanlı çıkan sözlüsü genç kızı öldürdü

Mustafa KAYA / MERKEZ
Başkasıyla nişanlı olduğunu öğrendiği sözlüsünden ayrılmak isteyen Gülten Kazıkoğlu, sözlüsü M. Yaşar Kökneroğlu tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü..
İstanbul Okmeydanı'nda Gülten Kazıkoğlu, başkasıyla nişanlı olduğu ortaya çıkan kendisinden 16 yaş büyük sözlüsü tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 2 ay önce işlenen cinayetin ardından kardeş açısı çeken ağabey, hayatını katil zanlısına en ağır ceza verilmesi için adayacağını söyledi. Tekstil atölyesinde çalışan 26 yaşındaki Gülten Kazıkoğlu'nun kaderi yaklaşık 5 ay önce kahve işletmeciliği yapan 42 yaşındaki M. Yaşar Kökneroğlu ile tanıştığında değişti. Birbirlerine aşık olan çift, kısa süre sonra kendi aralarında sözlendi. Ancak genç kızın evlilik hayalleri, sözlüsünün bir başkasıyla nişanlı olduğunu öğrenince yıkıldı. Kazıkoğlu, ayrılmak istediğini söyledi. Sözlüsü ise bu ayrılığa karşı çıktı. Hatta ısrarlarını tehditle sürdürdü. M. Yaşar Kökneroğlu 5 Mart günü genç kızın yolunu Okmeydanı Çıksalın mahallesindeki evine 100 metre kala kesti. Konuşmaya bile gerek duymadan elindeki bıçağı Kazıkoğlu'na defalarca sapladı. Gülten Kazıkoğlu, olay yeri yakınındaki özel hastaneye kaldırıldı. Ardından Okmeydanı Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak aşırı kan kaybı nedeniyle kurtarılamadı. Terk edilmeyi hazmetmeyen öfkeli Kökneroğlu ise bıçakla karakola giderek teslim oldu.

SANIĞA SALDIRDI
Cinayet davasının görüldüğü Beyoğlu 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada sanığa saldıran ağabey Yeşil Kazıkoğlu, şunları kaydetti: "Gülten saf bir genç kız olmasının kurbanı oldu. Başkası ile nişanlı olmasına rağmen evlilik vaatleri ile kız kardeşimi kandırdı. Hiç bir günahı yokken sokak ortasında kız kardeşimi delik deşik edip öldürdü. Bu suç cezasız kalmamalı. Onun en ağır ceza ile cezalandırılması için ömrüm boyunca mücadele edeceğim."
Haberin fotoğrafları