kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jose M. Barroso

Dünyayı yönetenler esrarengiz zirve için geldi

Tutkun AKBAŞ /HABER MERKEZİ
Çalışmaları müthiş bir gizlilik içinde yürütülen ve dünyaca ünlü konukları ağırlayan Bilderberg Zirvesi bugün İstanbul'da toplanıyor..
Dünyanın en güçlü devlet adamları, siyasetçi, yönetici, işadamları ve fikir önderlerinden oluşan isimlerin bir araya geldiği Bilderberg Zirvesi, bugün İstanbul'da toplanıyor. Toplantıya, Türkiye'den Devlet Bakanı Ali Babacan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Ayşe Soysal, Coca-Cola International üst düzey yöneticisi Muhtar Kent ve Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kemal Derviş'in arasında bulunduğu 10 kişi katılıyor. Zirvenin yabancı misafirleri arasında ise Avrupa Komisyonu Başkanı Jose M. Barroso, ABD Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke, Fransa'nın eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier ile yenisi Bernard Kouchner, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana, Yunanistan Ekonomi Bakanı George Alogoskoufis var. Toplantıların yapılacağı yerin bilgisi müthiş bir gizlilik içinde son dakikaya saklanırken, bugün sabah saatlerinde yayınlanacak olan deklarasyonla toplantıya ilişkin ayrıntılar ve yer açıklanacak. İstanbul polisi de toplantının güvenliği için her türlü önlemi aldı. İstanbul'daki toplantının organizasyonunu, Koç Grubu'na ait Setur adlı seyahat şirketi yürütüyor. Şirket yetkilileri, dün itibariyle de İstanbul'a gelmeye başlayan yabancı katılımcıları karşılayarak güvenli biçimde konaklayacakları yerlere götürdüklerini söyledi. Bilderberg Türkiye Temsilciliğini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un yaptığı kaydediliyor.

TÜRKİYE'DEKİ ÜÇÜNCÜ TOPLANTI

Bilderberg toplantıları, Türkiye'de üçüncü kez gerçekleşiyor. İlk olarak 18-20 Eylül 1959'da Yeşilköy Çınar Otel'de toplanan zirvelerin ikincisi ise 25-27 Nisan 1975'de Çeşme'deki Altınyunus Oteli'nde yapılmıştı.
Haberin fotoğrafları