kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Filiz Güner

Filiz Güner: Emekli maaşına kaldık

Enis YILDIRIM / ANKARA
Bankaya yatırdığı tüm serveti çalınan eski Kültür Bakanı Güner'in eşi Filiz Güner SABAH'a dert yandı: "Artık eşimin emekli maaşına kaldık. Bizim muhatabımız bankadır"..
Bankaya yatırdığı serveti, bir banka yöneticisinin zimmetine geçirmesiyle hortumlanan eski bakan Agah Oktay Güner, suskunluğunu korurken, eşi Filiz Güner, "Tüm varlığımız gitti. Artık eşimin emekli maaşına kaldık" dedi. Bir bankanın ticari müdürü tarafından tüm parası çalınan eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner dün, servetinin çalındığı yönündeki haberin SABAH'ta yer alması üzerine telefonunu kapattı. Soruları yanıtlayan Filiz Güner ise "Eşimin canı biraz sıkıldı. Kime güveneceğimizi şaşırdık. Bankanın adını deşifre etmek lazım. Hâlâ arayıp özür dilemediler. Eşimin bir başka bankada parası olduğunu bilmiyorum. Şimdi emekli maaşına kaldık" dedi.

BASIN TOPLANTISI
Muhatap olarak bankayı gördüklerini dile getiren Filiz Güner, şöyle konuştu: "Haberin gazetede yer almasının ardından telefonlarımız susmadı. Eşim telefonunu kapattı. Ben mali konularla ilgilenmem. Bu konulara eşim bakar. Ben de zaman zaman bankanın Çankaya şubesine giderdim. Olayda adı geçen hanımefendiyi orada görürdüm. Ama ben muhatap olmamıştım. Sıraya girer işlerimi yaptırırdım. Ama eşim tanıdığını söyledi. İşlemleri ona yaptırmış olabilir. Bizim duyduğumuz kadarıyla başkalarının hesaplarını da boşaltmış. Eşim basın toplantısı yaparak her şeyi anlatacaktır." Bu arada Güner'in, Beysukent'teki Beysuköy sitesinde oturduğu evin yaklaşık 300 bin dolar değerinde olduğu ileri sürüldü.
Haberin fotoğrafları