kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaşlanmayı yiyerek geciktirin!

Vücutta serbest radikallere karşı savaşarak kanser, kalp krizi ve bulaşıcı hastalıklardan koruyan antioksidanların yararları saymakla bitmiyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Banu Kazanç, antioksidanların yararlarını şöyle sıralıyor: "Antioksidanlar; yaşlanmayı geciktirip cilt sağlığını da koruma altına alıyor. Ne kadar çok antioksidan yiyecekler yerseniz; kanser ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskiniz o denli azalıyor. Antioksidan zengini yiyecekler; havuç, kayısı, kırmızı lahana, kuru erik, kara üzüm, sarmısak, soğan, limon, kivi ve hindistan cevizidir. Bütün bunların yanında sebzelerin de unutulmaması gerekiyor. En önemli antioksidan kaynağı sebzeler ise enginar, brokoli, kereviz, bezelye, yeşil biber, roka ve maydanozdur."