kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eskiden çok kıskanç bir insan olduğunu söyleyen Emel Müftüoğlu, "Paylaşmayı ve vermenin keyfini Sezen Aksu’dan öğrendim. Onun dostluğu benim için çok kıymetli" dedi.

Sezen'i tanımasaydım gider köyde yaşardım!

BAŞAK ÇOKAN
'Eğlenilecek Kızlar, Evlenilecek Kızlar' adlı yeni bir albüm çıkaran Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'ya duyduğu sevgiyi anlattı: O çok özel bir kadındır ve kimse kendisini onunla kıyaslamasın! Hayatı o kadar güzel öğütmüş ki... Sezen'in artık tek bir görevi var o da insanlara yardım etmek!..
Üç yıl ara verdiği müzik dünyasına, 'Eğlenilecek Kızlar, Evlenilecek Kızlar' adlı albümüyle hızlı bir giriş yapan Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu için "O benim hayatımın anlamı. Eğer olmasaydı, gider bir köye yerleşirdim" dedi. Yeni albümünün fotoğraf ve klip çalışmasını şovmen Okan Bayülgen'le yapan Müftüoğlu, 'can dostu' Sezen Aksu'nun hayatındaki önemini ve hakkında bilinmeyenleri ilk kez GÜNAYDIN'a anlattı.

* Bugüne dek hep uzun aralardan sonra albüm yaptınız. Bunun özel bir nedeni var mı?
Bir karar aldım ve bundan sonra 10 şarkılık albümler yapmayacağım. Single şeklinde, yaz ve kış olmak üzere iki albüm çıkaracağım.

YOĞUN DUYGU VERİYOR

* Sizin tüm albümlerinizde Sezen Aksu rüzgarları esiyor...
Şarkı seçmekte özürlü bir insanım. Her şarkıyı albüme koyamıyorum. Zaman zaman "Sezen olmasa ne yapardım?" diye düşünüyorum.

* Albümlerinizde neden hep Sezen Aksu besteleri oluyor?
Şarkı sözlerini, melodilerini seviyorum. Sezen Aksu şarkıları duyguyu çok yoğun verebiliyor. Yoksa 'kafiyeler uysun' diye yapılan şarkılardan ben de 10 dakika içinde binlerce yapabilirim. Sezen'e çok minnetarım. Eğer o olmasaydı bir köye yerleşirdim!

* Beste yapmak ister miydiniz?
Çok isterdim ama beste yapmak bazı insanlara Allah tarafından verilmiş bir özellik. Yıllardır Sezen'in yanında çoğu bestesine tanık olmuşumdur. Sabah erkenden gözünü açar, durup duruken bir şeylerden etkilenir ve bir süre sonra o duyguyu o kadar güzel anlatır ki! Senin hissettiklerini şarkı olarak getirir karşına...

* Birçok sanatçı ondan şarkı almak için sıraya girerken, sizin albümünüze kendi isteğiyle katkıda bulunuyor...
Ben onun şarkılarından geçtim artık. "Bana bir şarkı versin" gibi duygular içerisinde değilim. Gerekirse albüm bile yapmam çünkü benim ilişkim bunların üzerine kurulu değil. Sezen'le birlikte hayatımın çok değiştiğini biliyorum. Bir sürü kötü yönümü törpüledi. Ben çok kıskanç bir insandım ve vermenin almaktan daha keyifli olduğunu ondan öğrendim.

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER

* Sezen Hanım için son zamanlarda çalıntı melodilerin üzerine şarkı yaptığı yönünde haberler çıktı. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
İnsanların bilgi sahibi olmadıkları konular hakkında, ahkam kesmesine bir anlam veremiyorum. Üstelik niyetlerinin de çok iyi olmadığını düşünüyorum. Ekran başında oturan insanlara olayları farklı gösterip, işin boyutunu değiştirmeye çalışıyorlar!

* Sizi de sinirlendiriyorlar...
Ben size bu olayı tane tane anlatmak istiyorum ki; okuyucularımız okurken daha iyi algılayabilsin. Ben bir sanatçıyım, bir şarkı beğendim ve Yunan şarkıcı Anna Vissi'nin şarkısı bende. MESAM'a başvuruyorum; "Bu şarkının haklarını bana alıyorsunuz" diyorum. Onlar da bana "Şu kadar para ödüyorsunuz" diyor. Bedelini ödeyip, şarkıyı alıyorum ve müziğine dokunmadan üstüne sözlerini yazıyorum. Albümün kartonetine de Anna Vissi'nin adını yazıyorum.

* Buraya kadar sorun yok gibi görünüyor...
Aradan iki yıl geçiyor ve şarkının başka bir sahibi ortaya çıkıyor! "Bu şarkı benimdi, dava ediyorum sizi" diyerek MESAM'ı dava ediyor. Bu olayla Sezen Aksu'nun uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Tamamen şirketler sorumlu. Buna rağmen Sezen, iki yıl boyunca başkasına yanlış para ödendiği için yine de saygısızca davranmıyor. Ekranda ise şarkı hırsızlığı yapmış gibi anlatılıyor. Allah'tan Sezen Aksu'nun Türk halkında büyük bir kredisi var ve insanlar onun böyle bir şey yapmayacağını biliyor!

* Sezen Aksu bu olaylara nasıl tepki veriyor?
Sezen tepkisiz kalarak tepki veriyor. Ben ona hep "Nasıl bu kadar sakin kalabiliyorsun?" diye sordum. "Hiç üzülüp, kafanı yorma bunlar için. Çünkü bu hukuksal bir olay ve avukatlarım halleder. Eğer birileri için üzülüp, 'Ne yapmalıyım?' diye düşünüyorsan; açlıktan çöp karıştırıp bir lokma ekmek bulmaya çalışırken otobüs altında kalan çocukları düşün ve onlar için üzül" dedi.

HER DAVAYI KAZANIR

* Bu yanıt size dokundu mu?
Sezen'in herkesten farklı olduğunu bir kez daha anladım. Bunları ilk kez konuşuyorum; ilk ve sondur! Benim için Sezen gerçek bir insan modelidir. Türkiye'de hakkında haksız yere en çok yazılıp çizilen kişi Sezen Aksu'dur. İnsanlar Sezen'den bir konuda çekinirler çünkü; o açtığı her davayı kazanan taraftır. O çok özel bir kadındır ve kimse kendisini onunla kıyaslamasın. Hayatı o kadar güzel öğütmüş ki; tek bir görevi var o da insanlara yardım etmek!
Haberin fotoğrafları