kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Şişmanlara tez elden zayıflama izni verilsin!

Evet, evet bu ricamda gayet samimiyim. Ricayı 'devlet baba'ya yapıyorum. Zayıflamak isteyen şişman vatandaşlarımıza, rejim yaptıkları süre içinde ücretli izin verilmesini talep ediyorum. Kafamdaki şekil tam olarak 'doğum izni' gibi bir şey. Madem ki, hamile kadınlara ücretli izin veriliyor, zayıflamak isteyenlere de rejimleri boyunca izin verilmeli. Çünkü dostlarım, bu çok ama çok acılı bir süreç.

72 SAAT SÜREBİLİYOR

Köşemin adı 'x-large', ben 'xlarge', gül gibi geçinip gidiyoruz genellikle. Ancak bazı zamanlarda (Ki bu bazı zamanlar genellikle yaz başlarına denk gelir...) içime bir zayıflama isteği çöküyor. "Tamam" diyorum içimden, "Bende çelik gibi bir irade var. Daha önce yaptım yine yaparım!" Ama nerdee! En uzun denemem 72 saat sürüyor. Çünkü gerçekten açlık insanın çok canını yakıyor. Aç karnına koşu bandında 45 dakika hızlı yürüyüş ise; insanı çocuğunun sağlığı için patronu ile yatan Şehrazat'ın siyah gecesinin sabahı gibi oluyor. Üstelik Halit Ergenç gibi bir yakışıklı ile yatmadığınız halde bu acıyı çekiyorsunuz. Hani gece bari güzel geçmiş olsa gam yemez insan.

PERFORMANS DÜŞÜYOR
İnsanın zavallı bedeni acılar içinde kıvranıyor. Ne moral kalıyor ne yaşam sevinci. Etrafınıza yiyip yiyip kilo almayan herkes, siz yiyip yiyip şişerken 'zebani' gibi görünüyor. İş performansı düşüyor. Bence kesinlikle şişmanlara zayıflama izni verilmeli. Önümüz seçim; buradan tüm partilerin yöneticilerine sesleniyorum. Malum ülkemizde şişman nüfusu hayli yüksek. Şişman- zayıf birliği için bunlar son altın fırsatlar. Bu 'ücretli zayıflama tatili' projesini hazırlayana baraj maraj işlemez vallahi.