kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cannes'dan sonra köyüne dönüyor

Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan yönetmen Fatih Akın, ailesinin geldiği Çamburnu köyünün büyük bir çöplük haline getirilme tehlikesi altında olduğunu savunarak, bu durumu 'inanılmaz bir skandal' olarak nitelendirdi. Bir an önce Türkiye'ye dönerek Çamburnu'yla ilgili belgesel filminin çekimlerine devam etmek istediğini anlatan Akın, Die Welt ve Berliner Morgenpost gazetelerinde yayımlanan röportajında soruları şöyle yanıtladı:

ÇAMBURNU ÇÖPLÜK OLACAK

* Belgesel filminizin konusu tam olarak nedir?
Atalarımın köyü Çamburnu tehdit altında... 'Yaşamın Kıyısında' filmimde orada bazı sahneler çektim. Ancak şimdi Türk hükümeti, köyü yerle-bir etmek ve burada Avrupa'nın en büyük çöplüğünü oluşturmak istiyor. Bu inanılmaz bir skandal...

* Bu filmle bir şeyler elde edebileceğinize inanıyor musunuz?
En azından bunu denemeliyim. Bu köy günün birinde yok olsa da, "Her şeyi denedim. Toprağı mahvettiklerinde en azından kameramla oradaydım" diyebilmeliyim. Bu nedenle filmin adı da 'Cennet Bahçesinde Çöp' olacak.

PALMİYE KAZANMAK ZOR!

* Globalleşme karşıtlarına sempati duyuyor musunuz?
Sürdürdükleri mücadeleye saygı duyuyorum. Özelleştirme dalgası çok tehlikeli, birçok kişi bunun farkında değil! Bu tür konularda direniş çok önemli. Ancak globalleşme kendimize karşı da bir mücadele... Globalleşme her zaman vardı. Aslına bakacak olursanız, dünyadaki ilk göç hareketleri de bir nevi globalleşmeydi.

* Altın Palmiye'yi kazanamadığınız için hayal kırıklığı yaşadınız mı?
Festivale kazanmak için katıldım ama çok iyi filmler vardı. Hem Altın Palmiye kazanmak da kolay değil!