kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Ankaralılar eğlenceyi yeni keşfediyor

Her hafta İstanbul, Bodrum yazıyorum. Geçen hafta sonu Ankara'ya gitmeyi planladığımda onu düşündüm; biraz da başka yerleri yazmalı, dedim. Özellikle Başkent'in son zamanlarda eğlencesini de merak ediyordum. Çünkü Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret değil! Uçaktan inerken düşündüm. 9 yıl olmuş Ankara'ya gelmeyeli. Havalimanından şehre doğru ilerlerken fark ettim ki, ben görmeyeli epey değişmiş. Yollar genişlemiş, modern binaların sayısı artmış ve neredeyse her yer tek yön olmuş. Yaklaşık yarım saatte, bir ay önce açılan Koç Holding Turizm Grubu'nun son üyesi Divan Moment Ankara Oteli'ne vardık. Açıkçası son yılların trend mimarı Sinan Kafadar (Bodrum Kempinski Otel, Sofa Otel, City's Nişantaşıyine döktürmüş. Burası Ankara'nın ilk HİP oteliHİP (Highly Individual Places), yani kişiye özel mekanlar sunan oteller şeklinde tanımlanabilir. Daha çok iş seyahatlerinde tercih edilen HİP otellerin butik otellerden farkı, daha büyük olması ve daha lüks koşullar sunabilmesi. Ve tabii tasarımın hep ön planda tutulması...

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Gerçek 'Business Class' anlayış ve vizyonu ile açılan Divan Moment Ankara, şehrin en merkezi noktası Kavaklıdere Güniz Sokak'ta yer alıyor. Zaten keyifli terası da 'Süleyman Demirel'in evi' manzaralı... Duyduğuma göre Divan, turizm alanında büyümeye karar vermiş. Bunda da yeni Turizm Genel Müdürü Joep Bakx'ın etkisi var. Hollandalı genel müdürün aynı zamanda Fransa Bordeux kentinde şarap bağları bulunuyor. Divan, Türkiye'de Gaziantep, Diyarbakır, Adana gibi illerde, yurtdışında ise Moskova, Kiev ve Berlin başta olmak üzere, özellikle Doğu Avrupa şehirlerinde iş oteli konseptine uygun yatırımlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyormuş. Otelin mutfağı Şamdan, Şans ve Bice restoranlarından tanıdığımız meşhur Chef Ali'ye emanet. Ali Açıkgül, 99 depreminde birçok yakınını kaybedip, kendini Ankara'ya atmış ve 2000 yılında Ankaralı bir hanımla evlenmişti. "Mönüyü Ankaralılar'ın damak tadına göre yapmaya özen gösterdim" dedi ve bu şehirde genelde et ve balık restoranlarının iş yaptığını belirtti. Bugüne kadar birçok İtalyan ve Uzakdoğu restoranı açılmış ama ömürleri kısa olmuş. Hatta yeni açılan Paper Moon bile fazla iş yapmıyormuş. Üstelik fiyatları İstanbul'daki restorandan biraz daha düşük. Oysa yeni açılan iki katlı Park Fora'da yer bulmakta müşteriler zorlanıyor. Kısaca Ankaralılar alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor. Onlar için önemli olan et veya balıkBu arada İstanbul'un Abdi İpekçi Caddesi, İzmir'in Alsancak'ı gibi Ankara'nın da Arjantin Caddesi var ki, bütün gençlik burada. Ancak son zamanlarda Arjantin de büyüsünü kaybetmeye başlamış. Bir tek cadde de Las Chicas popüler olarak kalmış.

ANKARA GECELERİ
Şunu fark ettim; Ankara eğlenceye daha yeni ısınıyor. İstanbul'un çok gerisinde... Bütün kızlar düğün salonuna hazırlanır gibi hazırlanmış, takmış takıştırmış, hepsi kuaförden yeni çıkmış gibi gece kulüplerinde eğleniyor. Gençlerin iki tercihi var: Ya Las Chicas yapılıyor, ardından da Gossip Lounge ve Mischa'ya geçiliyor ya da öğleden sonra Bilkent Margherita'da toplanıp gece Mischa'da sonlanıyor. Bu arada Margherita İstanbul Hillside Trio gibi bir yer. Havuz çevresi çok popüler. Gossip Lounge ise ilginç bir yer. Kapıda bodyguard yok ancak şifre sistemi ile kapı açılıyor. Cuma geceleri sadece 25 yaş üstü giriyor, cumartesi ise sadece 25 yaş altı gençleri alıyorlar. Çok basık bir mekan, müzikler demode... Hemen yanında eski Trend&Friends'in yerine açılan Mischa var. İki katlı, tavanı basık, müzik tesisatı korkunç kötü bir mekan. İçeride 'Sex On The Beach' ve Athena'nın '12 Dev Adam' parçasıyla eğlenen gençlik... Pardon, aralarında siyah takım elbise-beyaz gömlek, yanlarında da sarışın ve hafif balık etli bayanların eğlendiği gençler(!) de var. Bu arada Taylan Kümeli'nin sağlık merkezi Taylife Detox&Wellness Center, otelin altında hizmet veriyor. Kümeli ise her cumartesi Ankaralılar'a hizmet etmek için Ankara'ya geliyormuş. Dedikodulara göre de milletvekilleri seçim öncesi Taylan Hanım'ın merkezinde sıraya girmişler!