kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karayıp Korsanları Örümcek Adam'a karşı

AA
'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ile 'Örümcek Adam 3' arasında kıyasıya gişe yarışı yaşanıyor. Korsanlar Amerika'da 156, dünyada 401 milyon hasılat elde ederken, 'Örümcek Adam' gösterildiği tüm ülkelerde, 806 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı..
Beyazperdenin iki dev prodüksiyonu 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ile 'Örümcek Adam-3' arasında kıyasıya gişe yarışı yaşanıyor. Seyirciyle geçen hafta sonunda buluşan 'Karayip Korsanları'nın yeni filmi, dünya çapında 6 günde 401 milyon dolar; 4 Mayıs'ta gösterime giren rakibi 'Örümcek Adam' ise bu süre içerisinde dünya çapında toplam 806 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı.

Tatile denk gelmesi yaradı
Sinema sektörü yayın organı 'variety' ile uluslararası 'box office' sitesinin haberlerine göre; 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ABD'de tatil olan 'Anma Günü' haftasına rastlayan açılışını görkemli yaptı. ABD sinemalarında 156 milyon 55 bin dolar gişe hasılatı yapan film, böylece 122.9 milyon dolarlık hasılatla bu rekoru elinde bulunduran 'XMen: Son Direniş' adlı filmi de tahtından indirmiş oldu. Bazı ülkelerde daha önce gösterime giren film, bu 6 günlük sürede ABD dışındaki dünya sinemalarında toplam 245 milyon dolar hasılata imza attı. Film, böylece tüm dünyada toplam 401 milyon 55 bin dolarlık gişe hasılatı elde etti. Bu rakamlarla yapımcılarını memnun eden filmi, dördüncüsünün de yolda olduğu söyleniyor. Bir diğer iddialı yapım 'Örümcek Adam 3' ise ABD'de ABD sinemalarında 307 milyon 754 bin, ABD dışındaki sinemalarda 500 milyon 997 bin, dünya çapında ise 808 milyon 751 bin dolar gişe hasılatı elde etti.
Haberin fotoğrafları