kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

6 ayda 10 beden küçüldü

Yeni Haber
Ergenlik dönemindeki yanlış beslenme düzeni nedeniyle obezite hastası olan İzmirli Sancak Polat, fazla kilolarından kurtulmanın sevincini yaşıyor.

Açıklamalarda bulunan Polat (45), fazla kilolarının zaman içinde kendisine daha çok sıkıntı vermeye başladığını belirterek, hareket etmekte zorlandığını, kendine uygun giysiler bulamadığını ve yaşamının giderek zorlaştığını anlattı.

Doktorların kilo sorununu ergenlik dönemindeki hatalı beslenme düzenine bağladığını ifade eden Polat, diyet ve sporla zayıflamayı birçok kez denediğini ancak başarılı olamadığını, verdiği sınırlı kiloyu da kısa sürede geri aldığını kaydetti.

Mideye takılan balon yöntemiyle 6 ayda 40 kiyo vererek 140 kilodan 100 kiloya inmeyi başardığını ifade eden Polat, ''Çok mutluyum, idealim 70 kiloya inmek, başaracağım'' diye konuştu.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanı Opr. Dr. Yasin Peker, kendisine başvuran Polat'a bir kaç yöntem önerdiklerini ve Polat'ın cerrahi bir yöntem olmadığı için balon yöntemini tercih ettiğini söyledi.

Polat'ın beslenme bozukluğu nedeniyle kilo aldığını, ileride ciddi sağlık sorunları yaşama riski bulunduğunu söyleyen Peker, ''Hastamızın ilerde ciddi sağlık sorunları yaşamaması için zayıflaması gerekiyordu. Sağlık durumu da uygun olduğu için balon yöntemini tercih ettik'' diye konuştu.

Peker, mide balonunun, mide içine yerleştirilen, keskin kenarları olmayan, mide içinde hareket edebilen, silikondan yapılmış içi sıvı dolu küre şeklinde bir balon olduğunu belirterek, ''Balon yer kaplayarak kişinin daha az gıdayla doymasını ve midenin daha geç boşalmasını sağlar. Bu sayede kişinin enerji alımı kısıtlanmakta ve kilo vermesi sağlanmaktadır'' dedi.

18-60 yaş arasında ve vücut kitle indeksi 30'un üzerinde olanlara, şişmanlığın neden olduğu hastalığı bulunanlara, daha önce diğer yöntemleri denemiş fakat hedefine ulaşamamış olanlara bu yöntemin uygulanabileceğini ifade eden Peker, balonun ağız yolundan mideye kadar ilerletildiğini kaydetti.

Peker, bu yöntemin, hastanın uyumu, anestezi gerektirmemesi, kısa sürede uygulanabilmesi, işlem sonrası hastanın normal yaşamına çok kısa sürede dönebilmesi gibi olumlu birçok özelliğe sahip olduğunu belirterek, ''Mide içinde balonun varlığı hasta tarafından hissedilmemekte ve günlük yaşamını etkilememektedir'' dedi.

Kişinin daha az gıdayla doymasını ve midenin daha geç boşalmasını sağlayan mide balonunun, 4-6 ay midede kalabileceğini ifade eden Peker, daha uzun süre kalması gerektiğinde değiştirildiğini kaydetti. Peker, Polat'ın bundan sonra diyetle ideal kilosuna kavuşacağını belirtti.