kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Teröriste gerek yok askere uğurlarken öldürüyoruz

Asker uğurlama, terör olaylarının arttığı bir dönemde daha bir anlam kazanıyor. Ankara'da Anafartalar çarşısına düzenlenen bombalı saldırı, ardından Güneydoğu'da hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz nedeniyle, toplumda topyekün bir öfke oluştu. Milliyetçi duyguların, terör örgütüne nefretin arttığı günlerde daha bir coşkuyla gençleri askere uğurluyoruz.
Ancak, askere uğurlamalar sırasında yapılan yanlışlar birçok insanın yaralanmasına, hayatını kaybetmesine yol açıyor. Uğurlama amacıyla düzenlen konvoylarda, araçlardan bellerine kadar sarkanlar, trafiğin akışını engelleyip, diğer sürücüleri zor durumda bırakan hareketlere sıkça tanık oluyoruz. Daha birkaç gün önce yaşanan bir olayda askere uğurlama konvoyunda bir facia yaşandı. Bir başka uğurlama sırasında da, evinin balkonunda oturan bir kadın silahla yaralandı.
Sanırım bölücü örgüt, yaşananları keyifle izliyordur. Kendisine karşı silah tutacak Mehmetçiğin, daha askere gitmeden silahsız şekilde bertaraf edilmesi işine yarıyordur. Lütfen gençleri bize yakışan bir törenle askere uğurlayalım. Kimsenin canı yanmasın. Bölücü örgütün ekmeğine yağ sürmeyin.