kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarkozy ile Prodi görüştü

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, AB içindeki öncelikli konunun Türkiye değil, kurumsal reformlarla ilgili ortaya çıkan krizin aşılması olduğunu söyledi. Nicolas Sarkozy, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bu akşam İtalya Başbakanı Romano Prodi'yi kabul etti.

Görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında Türkiye ile ilgili soruları yanıtlayan Sarkozy, Türkiye konusunun ileride tartışılacağını belirterek, ''Şimdi bu konuyu neden gündeme getirmedim? Çünkü, benim ve Prodi'nin önceliği, Almanya'nın dönem başkanlığındaki AB zirvesinin başarılı olmasını sağlamak ve kurumsal reformlarla ilgili ortaya çıkan krizi aşmak'' dedi.

''Fransa ve İtalya'nın AB dönem başkanlığı süresinin uzatılması, AB içinde bir dışişleri bakanı tayin edilmesi ve karar mekanizmasında nitelikli çoğunluk aranması konularında aynı fikirde olduğunu'' belirten Sarkozy, ''kurumsal reformların gerçekleştirilmesinin Fransa ve İtalya'nın önceliği olduğunu'' vurguladı.

İki lider, AB'nin ekonomik yönetiminin güçlendirilmesi konusunda da aynı görüşte olduklarını bildirdiler.

Prodi, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''AB kurumlarının güçlendirilmesi konusunda hemfikir olduğumuz teyit ettik. 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek AB zirvesinde önemli konularda iki ülke aynı fikirde'' diye konuştu.