kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
3 BİN ŞİŞE SAHTE İÇKİ.... Polis tarafından durdurulan bir minibüsün arkasında; 600 şişe viski, bin 200 şişe votka ve cin ele geçirildi.

Lüks villadaki garajdan sahte içki laboratuvarı çıktı

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Gaziantep'te lüks bir villaya baskın yapan polis garajda ünlü viski markaları ve alkollü içkilerin sahtesinin üretildiği laboratuvarı ortaya çıkardı..
Her şey Gaziantep'te alkol zehirlenmesinden komaya giren üç kişiden ikisinin hayatını kaybetmesiyle başladı. Kentin en kalabalık yerlerinden Recep Koç Parkı'nda buluşan üç arkadaş, piyasaya ucuz fiyatla sürülen viskiden içti. Evlerine dönen kişiler, bir gün sonra rahatsızlanarak Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Önce tedaviye cevap vermeyen Ali Mercan, ardından da eski bisiklet antrenörü Hanifi Bıçkıcı da kurtarılamadı. Yapılan otopside, her iki vatandaşın da alkol zehirlenmesinden öldüğü belirlendi.

SONUN BAŞLANGICI
Bunun üzerine uzun ve yorucu bir istihbarat çalışmasına ve kapsamlı bir teknik takibe başlayan Gaziantep Emniyeti sonunda hedefi buldu. Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü Mali ekipleri Şehitkamil ilçesinde bir minibüsü takip sonucu durdurdu. Yapılan aramada, 600 şişe viski, bin 200 şişe votka ve bin 200 şişe cin olmak üzere toplam 3 bin şişe kaçak içki ele geçirildi. Yakalananların verdiği bilgiler ekipleri kentin 10 km. dışındaki Burç kasabasına yöneltti. Burada çok lüks bir villaya baskın yapıldı. Bağ evi olarak adlanan villanın garaj bölümünde, uzman kimyagerler tarafından çetenin siparişi üzerine yapılmış büyük bir laboratuvar ortaya çıkarıldı. On binlerce dolu şişenin yanı sıra dev plastik bidonlardan doldurulup etiketlenmeyi bekleyen binlerce boş şişeye de rastlandı. Çete bu laboratuvarda aynı sistemle sahte votka da hazırlıyor şişelere çeşitli yabancı markaların tıpkı basım etiketlerini de yapıştırıyordu. Araştırma derinleşince şaşkınlık daha da arttı. Çünkü çetenin başında bizzat ithalatçı firma yetkileri vardı. Merkezleri Magosa'da bulunan firma legal olarak birkaç bin şişe içki ithal ediyor, o faturalarla on binlerce sahte içkiyi Antalya'daki bazı lüks oteller ve eğlence mekânlarına satıyordu.