kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında uzlaşılamaması nedeniyle pişman olup olmadığı sorulan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal'ı eleştirdi..
Başbakan Erdoğan'ın patronlarla görüşmesine "kadınlar" damgasını vurdu. Toplantının basına kapalı bölümünde, tüm sorular yazılı alındı. Konular, "AB, siyaset ve ekonomi" başlıkları ile sınırlandı. Ancak KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, Erdoğan'a sözlü soru sorma fırsatı yakaladı. Erdoğan, Ankara, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Manisa'daki mitingleri, meydanlara akın eden kadınları ve meydanlardan bir ders çıkarıp çıkarmadığını soran KAGİDER Başkanı Onanç'a sert yanıt verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

KADINLAR KULLANILDI
"Ben milletle iç içeyim. Her gün çapraz anketler yaptırıyorum, nabzı tutuyorum. Dürüst olun. Burada kadınlar kullanılıyor. Aslında bu bir kadın hareketi değil. Tüm Türkiye'yi temsil etmiyor. Ben onlardan bir şey almadım. " Erdoğan, bir ara TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'a dönerek, "Sizi tenzih ederim. Ama kadınlar da bazen yumruklayabiliyor" dedi. Erdoğan, CHP'nin kadın milletvekili Oya Araslı'nın Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun sırtına vurduğunu hatırlatınca, işadamları gülümsedi.

ALTINOK'A SERT ÇIKTI
Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın söylemleri ve Cumhurbaşkanı seçim sürecinde uzlaşma sağlanmaması konusunda pişman olup olmadığı sorusuna ise CHP lideri Baykal'ı eleştirerek yanıt verdi. Erdoğan, "Aileme saldıracak kadar düzeysiz konuşan bir insanın nesiyle uzlaşayım? Zaten önyargılılar. Ama adaylığı açıklanınca Abdullah (Gül) Bey'den rica ettim. Bir milletvekili olan partiyle dahi konuştu" dedi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ekonomi kurmayı Hazine eski Müsteşarı Tevfik Altınok ile Başbakan arasında bir polemik yaşandı. Altınok, IMF borcunun 23.5 milyardan 9 milyara indiğini anlatan ve önceki iktidarlar dönemindeki borçların ödendiğini savunan Erdoğan'a yanlış bilgi verildiğini öne sürdü ve AKP döneminde IMF borçlarının arttığını söyledi. Erdoğan ise Bakan Ali Babacan'ı göstererek, "Ali arkadaşımız burada. Gazetelerde okuyacağınıza açıp onunla bir konuşun. Bu çocuk gece 02.00'lere kadar çalışıyor" dedi.