kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'nin çelik ihtiyacı Ruslar'ı sıcak sulara indirdi

Rusya'nın en büyük demir çelik üreticisi MMK ile Atakaş Şirketler Grubu, İskenderun'a 1.1 milyar dolarlık yatırım için ortaklık kurdu. Eylül ayında başlayacak yatırım 2011'de bitecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye'nin çelik ihtiyacı Ruslar'ı sıcak sulara indirdi
Rusya'nın en büyük demir çelik üreticisi firmalarından Rus MMK (Magnitogorsk Iron&Steel Works), Hatay'ın İskenderun ilçesinde Atakaş Şirketler Grubu ile demir çelik sektörüne 1.1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Rusların bu ortaklık kararında Türkiye'nin yassı çeliğe olan ihtiyacının başı çektiği belirtiliyor. Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş ve Rus MMK Yönetim Kurulu Başkanı Rashnikov Viktor Filippovich, İskenderun Yelken Kulübü'nde düzenlenen törende, yatırım protokolünü törenle imzaladı. Atakaş, törendeki konuşmasında, projenin Eylül 2007'de başlayacağını, Eylül 2011'de tamamlanacağını belirtti. Atakaş, Türkiye ve Ortadoğu'daki sıcak rulo ve levha, soğuk rulo ihtiyaçlarını karşılayacak olan fabrikanın, 1.1 milyar dolara mal olacağını ifade etti.

1.5 MİLYAR $'LIK TASARRUF
Türkiye'nin 8 milyon ton yassı mamul ithal ettiğini, Atakaş-MMK Fabrikası'nın devreye girmesiyle bu rakamın önemli ölçüde azalacağına işaret eden Atakaş, "Üreteceğimiz yıllık 2.6 milyon ton yassı mamulü hem iç piyasaya vereceğiz hem de ihraç edeceğiz. Böylece yılda 1.5 milyar dolar döviz tasarrufu sağlayacağız'' dedi. Atakaş firmasının, Payas ve Gebze Organize Sanayi Bölgeleri'nde yıllık 500 bin ton kapasiteli kömür presleme tesisi bulunuyor.