kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yurt genelinde kutlamalar

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Yurt genelinde kutlamalar
Yurt genelinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çanakkale'de kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk
Anıtı'na Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Erhan Akporay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi partiler, resmi kurum ve kuruluşlar çelenk sundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla il
genelindeki okulların katıldığı gösteriler, havanın yağışsız olması durumunda 18 Mart Stadı'nda, aksi halde 90. Yıl Gösteri Merkezi'nde akşam saatinde gerçekleştirilecek.

AYDIN


Aydın'daki tören, Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Aydın Valiliği, Aydın Garnizon Komutanlığı, Aydın Belediyesi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenk koyması ile başladı.

Yağmur nedeniyle Adnan Menderes Stadı'nda devam etmesi planlanan tören, Atatürk Spor Salonu'na alınırken, saha içi gösterileri 26 Mayıs tarihine ertelendi.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, törende yaptığı konuşmada, 19
Mayıs'ın Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın ulusal onuru için direnenlerin, bağımsızlığa ve
özgürlüğe sahip çıkanların ve esarete karşı koyanların yazdığı bir destan
olduğunu ifade eden Taner, ''Devlet ve toplum olarak bizlere düşen en büyük görev laik, demokratik Cumhuriyetin kazanımlarının değerini bilmek, onları her şartta koruyup geliştirerek, yarınlara taşımaktır'' dedi.

Törende, öğrenciler tarafından konuşmalar yapıldı, şiirler ve Atatürk'ün
Gençliğe Hitabesi okundu.Öğrenciler, Aydın Valisi Mustafa Malay'a Türk bayrağı ve çiçek sunduktan sonra, salonda bulunan bütün gençler Gençlik Marşı'nı birlikte söylediler.

Tören, Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesinin halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

HATAY

Antakya'daki törende Vali Ahmet Kayhan, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Orhan Büyükgüngör ve öteki yetkililer Atatürk Anıtı'nda çelenk sundu.
Vali Kayhan, anıt şeref defterine şu satırları yazdı:

''Aziz Atam; milletimizin kaderini değiştirmek amacıyla 19 Mayıs 1919'da
yaktığınız bağımsızlık ateşi, öncülüğünüzde atılan adımlarla yurdun her köşesini aydınlatmıştır. Türk gençliği emanetiniz olan Cumhuriyet'e yürekten bağlı olup, çağdaşlık yolunda gösterdiğiniz hedefe emin adımlarla ilerlemektedir. Laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet, genç kuşakların omuzlarında sonsuza değin yükselecektir. Bu anlamlı günde yüksek anınız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.''

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Mustafa Kemal
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Baro Başkanı Sinan Akgöl, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Törenler, saat 17.00'de Atatürk Stadı'nda devam edecek.

EDİRNE

Edirne'de ilk tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda
bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

25 Kasım Stadı'nda devam eden törenlerde Vali Nusret Miroğlu, Belediye
Başkanı Hamdi Sedefçi, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş, vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ekrem Uygur, törende,
Atatürk'ün Türk istiklal ve Cumhuriyetini gençlere emanet ettiğini belirterek, ''Ülkemiz bugün çağdaş medeniyetler seviyesine yaklaşmıştır. Genç nüfusumuzdan kaynaklanan dinamizmimiz hemen her alanda daha nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın artmasına yol açmaktadır'' diye konuştu.

Vali Miroğlu, Belediye Başkanı Sedefçi ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Muharrem Yavaş, okullar arası spor, kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.Tören, resmi geçitle sona erdi.

AA