kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Samsun'da yarın Cumhuriyet Mitingi var

Yeni Haber
Samsun'da yarın düzenlenecek Cumhuriyet Mitingiyle ilgili hazırlıkların sürdürüldüğü bildirildi.

Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Komitesi Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir katılımla gerçekleşmesini bekledikleri mitingle ilgili gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.

Kumbasar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in birlikte katılacak olmalarının mitinge katılımı artırabileceğini belirtti.

İl dışından katılacaklar için kentin 2 ayrı noktasında toplanma bölgesi oluşturulduğunu, burada toplanıldıktan sonra toplu olarak saat 11.00'deki miting için Cumhuriyet Meydanı'na yürüneceğini ifade eden Kumbasar, ''Cumhuriyet Mitingi'nin adı Cumhuriyet olan bir meydanda yapılması bizim için çok önemli. Ancak, kalabalıklar sadece meydanı doldurmakla kalmayıp yol ve güzergahlar da miting alanı olacak'' diye konuştu.

Kumbasar, kendisinin yapacağı açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, gazeteci Hulki Cevizoğlu ve avukat Şenal Saruhan'ın mitingde birer konuşma yapacaklarını belirtti.

Selda Bağcan, Sadık Gürbüz ve Rahmi Saltuk'un da mitinge şarkılarıyla destek vereceğini ifade eden Kumbasar, ayrıca yerel sanatçıların da çeşitli parçaları seslendireceklerini kaydetti.Bu arada, çoğunluğu kent dışından gelmiş çok sayıda bayrak satıcısının kentin çeşitli bölgelerinde satış yaptıkları gözleniyor.

AA