kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Mustafa Kemal Amca vatanımızı kurtardın'

Selin YANIK - HABER MERKEZİ
"Doğumunun 125. Yılında Çocuklarından Atatürk'e Mektuplar" kitabında Bahçeşehir Koleji öğrencileri Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e sevgilerini içtenlikle dile getiriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Mustafa Kemal Amca vatanımızı kurtardın'
Atatürk'ün doğumunun 125'inci yılı dolayısıyla İstanbul Bahçeşehir Koleji öğrencileri Ata'ya mektuplar yazdı. Atatürk'e yazılan mektupları onun adına bir kitapta toplayan Bahçeşehir Koleji, ayrıca kitapta yer almayan mektupları okulda sergiledi. İstanbul Bahçeşehir Koleji'nde ilköğretim 2. sınıftan lise son sınıfa kadar okuyan 1000 öğrencinin yazdığı mektuplardan 125 tanesi kitapta yer alıyor. Yazdıkları mektuplarda Atatürk için "Vatanı kurtaran güneş", "Mavi melek", "Mustafa Kemal Amca" "Türklerin başına gelen en güzel şey", "Biricik Kurtarıcım" başlıklarını kullanan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, mektuplarında Atatürk'ü anlatıyorlar.

"SAYENDE RAHATIZ"
Atatürk'e sevgilerini içlerinden geldiği gibi saf bir dille anlatan Bahçeşehir Koleji öğrencileri Atatürk'ün sayesinde okuyup onun sayesinde rahat yaşayabildiklerini vurguluyorlar. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Atatürk'ün ülkemizi, cumhuriyetimizi emanet ettiği çocuklarımız ve gençlerimiz, onun emanetini korurken, olumsuz gelişmelerin de farkında olduklarını mektuplarda göstermişler" diyor.

"HİÇ KORKMADIN"
Bahçeşehir Koleji İlköğretim 6'ncı sınıfta okuyan Ece Nokay'ın mektubu şöyle:"Ben daha doğmamışken, sen cephelerde soğuk kış günlerinde kaputsuz, sıcak yaz günlerinde susuz ne yapıyordun? Ben biliyorum. O anda kendi canını, askerlerinin canını değil, ülkeni, vatanın geleceğini, bizleri düşünüyordun. Ne güçlüklerle karşılaştın, ne çok zorluklar çektin ama yılmadın. Mücadelene devam ettin. Ölümden korkmuyordun. Sadece bir şeyden korkuyordun. O da vatanımızın alındığını, bağımsızlığımızı kaybettiğini görmekti. Ama yılmadın, korkularını geride bırakıp cepheye gittin. Aklında sadece kazanmak vardı; bu vatana bağımsızlık kazandırmak."

"SENİ GÖREBİLSEYDİK"
Atatürk'ün sesini duyabilmeyi, onunla konuşabilmeyi isteyen öğrenciler, onun şu anki sorunlara çözüm bulabileceğine inançlarını vurgulayarak, Ata'dan hırsızlara, kapkaççılara ve çevreyi kirletenlere bir çare diliyor.