kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Malatya katliamı zanlısı tutuklandı

Yeni Haber
Malatya'da Zirve Yayınevi çalışanı 3 kişinin öldürülmesi olayının zanlısı E.G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. E.G. tutuklama istemiyle yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

KATLİAM ZANLISININ ŞOK EDEN İFADELERİ

Malatya'daki vahşetin kilit ismi olduğu öne sürülen Emre Günaydın'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Yeniden olay yerine gelmenin şokuyla titrediği ve bir süre konuşamadığı öğrenilen Emre Günaydın yaklaşık iki saat süren tatbikat sonrasında Malatya Adliyesi'ne götürüldü. Bu arada Günaydın'ın polise verdiği ifadede planı kendisinin yaptığını ancak cinayeti diğer arkadaşlarının işlediğini söylediği öğrenildi.

"ADAMLARI ÖLDÜRME PLANI YAPTIK"

Malatya'da yaklaşık bir ay önce yayınevine baskın yaparak 1'i Alman 3 kişiyi öldürdükleri ileri sürülen 5 zanlıdan biri olan ve olayın kilit ismi olduğu iddia edilen Emre Günaydın'ın polise verdiği ifadede planı kendisinin yaptığını ancak cinayeti diğer arkadaşlarının işlediğini söylediği öğrenildi. Günaydın, "Son yıllarda Malatya'da Hristiyanlık faaliyetlerinin artmasından rahatsız olmaya başlamıştık.

Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker ile birlikte bunları öldürmeye karar verdik. Plan yapmaya başladım. Olaydan uzun süre önce yayınevi hakkında bilgi toplamak için aralarına girdik. İstihbarat topladık. Ne yapıyorlar, kaçta gelip, kaçta gidiyorlar. Ne gibi tedbir alıyorlar. Kendilerini koruyan, kollayan var mı gibi.. Amacımız Malatya'da Hristiyanlığın önüne geçmekti. Biz de bu düşünce oluşmuştu. Türk Milleti adına bunun önüne geçebilmek için adamları öldürmek planı yaptım" dediği öğrenildi.

"BEN KESMEDİM, ONLAR KESTİ"

Günaydın, kurusıkı ve bıçak almak için cep telefonlarını sattıklarını belirterek "Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker ile birlikte olaydan önce cep telefonlarımızı Halep Caddesi'nde bulunan bir mağazaya sattık.

O para ile bir kurusıkı aldık. Daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan Enesler Hırdavat'tan tanesi 1.5 YTL'den ekmek bıçağı aldık. Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker ve ben önce bağladık. Sırt üstü yere yatırarak ellerini ve ayaklarını bağladık. Ama onları ben kesmedim. Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker kesti" dedi.