kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fethiye ve Marmaris'te orman yangını

AA
Yeni Haber
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Muğla'da 3 farklı noktada orman yangını çıktığını bildirdi.

İbrahim Aydın, Fethiye'nin Çiftlik köyünde çıkan ve tamamıyla kontrol altına alınan yangının dışında, akşam saatlerinde bölgede etkili olan fırtına nedeniyle yüksek gerilim hatlarından kaynaklanan 2 yeni yangının daha başladığını açıkladı. Yangınların Dereköyü güney mevkiinde ve Eşen beldesi Korubükü köyünde çıktığını kaydeden Aydın, Korubükü'ndeki yangının kontrol altına alındığını dile getirdi.

Aydın, Dereköyü'nde ise etkili olan şiddetli rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini ifade ederek, ''20 hektarlık bir alanda etkili olan yangını, tüm çabalarımıza rağmen kontrol altına alamıyoruz. Temennimiz, fırtına ve rüzgarın etkisini kaybetmesi. Arkadaşlarımız, bölgedeki yangınlara müdahale etmek için canla başla çalışıyorlar'' dedi. Aydın, yangınlar konusunda, Orman Genel Müdürü'ne bilgi verdiklerini de kaydetti.

Aydın, Marmaris ilçesinin Hisarönü köyü Limanbaşı mevkiindeki orman yangınından da haberdar olduğunu belirterek, ''Ekiplerimiz henüz bölgeye ulaşmadılar. Ulaştıklarında, yangın hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacağız'' dedi.

VATANDAŞLAR DA YARDIM ETTİ

Fethiye ilçesinde 3 ayrı noktada çıkan yangınlara, akşam saatlerine dek 2 helikopter, 30 arazöz ile bölgedeki belediyelere ait itfaiye ekipleri, 100'den fazla orman işçisi, askeri birlikler ve vatandaşlar müdahale etti.

Havanın kararmasıyla birlikte helikopterlerin yangına müdahalesi güçleşti. Vatandaşlar, Çiftlik ve Dereköyünde çıkan yangınlarla ilgili müdahale çalışmalarına, hortum ve su kovalarıyla katıldılar.

Yangın nedeniyle bölgeyi kaplayan siyah bulut tabakası, Muğla-Fethiye karayolunda ulaşımın zaman zaman aksamasına neden oldu.