kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ata'ya akın- VİDEO

Yeni Haber
Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle başta Ata'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençler olmak üzere yüzlerce vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'in önünde devlet töreni öncesinde toplanmaya başlayan vatandaşlar, tören alanını doldurdu. Burada, kalpak giyen ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan kadınlı erkekli bir grup, alkışlarla karşılandı.


*"Ata'ya akın" haber videosunu izlemek için tıklayınız


19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'in merdivenlerine kırmızı-beyaz karanfillerle Türkiye haritası üzerinde Türk Bayrağı motifinin bulunduğu bir pano yerleştirilirken, vatandaşlar panonun önünde fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin çevresi de Türk Bayrağı'nın renklerindeki karanfillerle donatıldı.

VATAN ONLARA EMANET

Anıtkabir'in ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu gençler oluştururken,
çocuklar da aileleriyle birlikte Anıtkabir'in bugünkü ziyaretçileri arasında yer aldı.

1989 yılından bu yana her yıl yapılan İpsala-Ankara arasındaki Atatürk'ü
Anma ve Barış Koşusuna katılan İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü sporcuları da Anıtkabir'i ziyaret etti. Her yıl Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprağı, İpsala gümrüğünden teslim alarak, Keşan, Malkara, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu ve Ankara'yı kat ederek, 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanına sunan Rıdvan Doğan başkanlığındaki grup, daha sonra Anıtkabir'e geldi. Atatürk'e şükranlarını sunan kırmızı-beyaz formalı atletler, saygı duruşunda bulunarak Ata'nın mozolesine çiçek bıraktılar.

ARDAHAN'DAN ANITKABİR'E

Her yıl Haziran ve Temmuzda Ata'nın siluetinin dağda yansıdığı Ardahan'dan Başkent'e konuk olan 60 yaşındaki Hıdır Çimen de Anıtkabir'in ilginç ziyaretçilerindendi.

Elinde Türk Bayrağı ile gelen Çimen'in üzerinde yer alan tişörtteki
Cumhuriyet'i anlatan şiirler ile Ata'nın siluetinin Damal Dağı'na yansımasını
gösteren fotoğraf dikkati çekti. Her yıl 19 Mayısta Ata'nın huzuruna çıktığını belirten Çimen, ''Ben Ardahan'dan Ata'ya saygılarımı sunmaya geldim. Atatürk ve Cumhuriyet'i anlatan pek çok şiirim de var'' dedi.

TÜRK DOSTU ALMANLAR

Anıtkabir'de vatandaşlar, Ata'nın kabrinin önünde saygı duruşunda
bulunduktan sonra dualar okurken, bazılarının mozoleye kapandıkları, kimilerinin de gözyaşı döktüğü gözlendi. Ziyaretçilerden bazıları, yanlarında getirdikleri Atatürk fotoğraflarını da mozoleye bıraktı.

Ata'ya şükranlarını sunan Türk vatandaşlarının yanında, kilometrelerce
uzaktan gelen konuklar da ulusal bayramında Türkiye'yi yalnız bırakmadı. Türk dostu Alman akademisyenler getirdikleri şık bir buket çiçeği Ata'nın kabrine bırakırken, Japon turistler de Anıtkabir'i ziyaret edenler arasındaydı.

SEUL BELEDİYE BAŞKANI

Ankara Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen ''Seul Kültür Günleri''ne
katılan Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon başkanlığındaki heyettekiler de
Anıtkabir'i ziyaret etti.

Heyet, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Müzesi'ni dolaştı.
Anıtkabir'e gelen engelliler ile yaşlı vatandaşlar da özel engelli
asansörünü askerlerin yardımıyla kullanarak Ata'ya şükranlarını sunma fırsatını yakaladı.

AA