kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Edirne'de gözler Roman oylarında

Edirne'deki tüm partilerin gözü Romanların oylarında. Henüz seçim atağının start almadığı kentte, partilerin kadın kolları ev ziyaretlerine yeni yeni başlıyor.

* CHP KEŞAN'AAĞIRLIK VERİYOR: 2002 seçimlerinde sandıktan birinci parti olarak çıkan ve 4 milletvekilliğinden üçünü kazanan CHP, seçim çalışmalarına il merkezi ile kentin en büyük ilçesi Keşan'da ağırlık veriyor.

* AKP 'İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİM' DİYOR: AKP, Romanlar ve diğer Edirnelilerin oylarını almayı hedefliyor AKP İl Başkanı Ayhan Demir, "Roman vatandaşlarımız sömürülmeye müsait. Cem Uzan, önceki seçimlerde döner ekmek dağıttı. Cep telefonu verdi, oylarını aldı. Biz onları insan yerine koyduk. Oylarını verirlerse de sağ olsunlar vermezlerse de" diyor.

* DP'LİLER YAĞMUR DUASINA KATILIYORLAR: ANAP ve DYP'yi çatısı altında birleştiren DP ise şu an için il ve merkez ilçenin nerede olacağının, yönetimin kimlerden oluşacağının telaşında. Partililer, mahalle ve köy kahvelerini ziyaret ediyor. Hatta kuraklık nedeniyle köylerde yapılan yağmur dualarına katılıyorlar.

EDİRNE
Nüfus: 402 bin 606
Seçmen Sayısı: 286 bin 516
Milletvekili sayısı: 4

2002'de alınan oy sayısı
AKP: 20.257
CHP: 66.877
DYP-ANAVATAN: 48.079
MHP: 21.889