kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Bülent Arınç

Arınç: Gül'ü ben istedim

TBMM Başkanı Arınç, Erdoğan'ın AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Gül'ü açıklamasından önce kendisiyle yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı..
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesinde yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını anlattı. CNN Türk'e konuk olan Arınç'ın mesajları şöyle:

* GÜL DEMİŞ: 23 Nisan'da Başbakan bana geldi, 'Siz ne düşünüyorsunuz' diye sordu. Ben de 'Siz adaylığı düşünüyorsanız bu sizin hakkınızdır. Kendiniz olmayacaksanız o zaman fikrimi söyleyeceğim' dedim. Fikrimi sordu. Anladım ki aday olmayacak. Temsil kabiliyeti olan, tecrübe kazanmış olan, partide, anketlerde en güçlü isim olarak ortaya çıkmış olan Sayın Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olabileceği, bunun partiyi bütünleştirme noktasında faydalı olacağı kanaatimi ifade ettim. 'Bir başkası olmasın, onun şu eksikliği var, onu istemiyorum' şeklinde bir şey söylemek benim terbiyeme yakışmaz.

* BAYKAL-ERDOĞAN KULİSİ: Baykal ve Erdoğan'ın bir araya getirilmesi için bir sondaj yaptım, nabız yokladım. Ancak bana 'seni taraf olarak görebilirler' dendi ve uygun görülmedi.

* EYVALLAH DERİM: ("Halk dindar Cumhurbaşkanı istiyor" sözlerine dönük eleştirileri yanıtlarken) Turgut Özal'ın cenazesinde yer alan "Dindar, sivil, demokratik" pankartı vardı. Bu benim özel fikrim değil, hatıramdır. Dindarlık vasıf olmamalı diyenlere eyvallah.. Siz Meclis başkanısınız bu sözlerinizin yamultulmasından endişe duymalıydınız diyorsanız ona da eyvallah.

* ADAY OLABİLİRİM: Seçimden sonra çoğunluk olursa Meclis hemen cumhurbaşkanını seçebilir ya da halka gidilir. Ben tarihte nerede, hangi konumda olurum, bunları görmeden bir şey söyleyemem. Bu bir hak ise kullanmayı düşünebiliyorum.