kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
AKP SEÇİME HAZIR AK Parti seçim çalışmalarına erken başlayan partilerden biri. "Tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diyen AKP'liler; "Bu seçimdeki çalışmalarımız yerel seçimlerde etkisini gösterecek" iddiasında.

İzmir'de AK Parti 2009 için çalışıyor

AKP, 22 Temmuz'u Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eşik olarak görüyor. Bu iktidar döneminde İzmir'in cezalandırıldığını düşünen CHP ise, "cezayı kaldırma" peşinde..
Geçtiğimiz pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen dev 'Cumhuriyet Mitingi'ne ev sahipliği yapan İzmir'de seçim atakları, hemen start almış.

* AKP BÜYÜKŞEHİR'İ İSTİYOR: AKP İzmir'de seçim çalışmalarına en erken başlayan partilerden birisi, asıl hedefi ise 2009'da yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak. Seçim hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyleyen eski İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, "Biz merkezi hükümet olarak bugüne kadar İzmir'de üzerimize düşeni yaptık. 22 Temmuz'dan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlayacağız. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diyor.

* CHP İZMİR'İN 'CEZASINI' KALDIRACAK: CHP, İzmir'de 'Halkımızı ezdirmeyeceğiz', 'Ülkemizi soydurmayacağız' sloganlarını kullanacak. Seçim sürecine Türkiye'nin temel değerlerinin tartışıldığı bir ortamda girildiğini belirten eski İl Başkanı Selçuk Ayhan, "İzmir bu iktidar döneminde hep cezalandırıldı. İzmir'in ikinci sınıf muamelesi görmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuşuyor.

* DYP SEÇİM ÖNERİLERİNİ MAHALLELERDEN ALACAK: İzmir İl Başkanlığı, başvuru yapan aday adaylarından, seçim bölgelerindeki seçmenin ve bölgenin özellikleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra seçim stratejisini belirleyecek. İzmir İl Başkanı Sait Gürsoy, "Genel merkezimizin strateji ve propaganda çalışmalarının önderliğinde çalışmalarımıza hız verdik" diyor.

* MHP: HALKA SORACAĞIZ: Aday adaylarını belirleyen MHP, halk toplantıları düzenleyerek vatandaşa 'nasıl bir milletvekili istediğini' soracak. İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu şunları söylüyor: "Sanayi kesimini, basını, İzmir'in kanaat önderlerini bir araya getirerek; 'Nasıl bir MHP istiyorsunuz. Nasıl bir vekil istiyorsunuz?' diye soracağız."

* GENÇ PARTİ İDDİALI: Genç Parti eski İl Başkanı Cengiz Üretmen, "İzmir'de şu anda yüzde 20 ile ikinci partiyiz. Bu oranı yükseltmek için bu seçim taahhütlerimizi halkımızla paylaşacağız" diyor.

İZMİR
Nüfus: 3 milyon 370 bin 866
Seçmen Sayısı: 2 milyon 423 bin 285
Milletvekili sayısı: 24

2002'de alınan oy sayısı
AKP: 321.865
CHP: 544.862
DYP-ANAVATAN: 253.735
MHP: 146.155