kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
R. Kazım Yücelen

Siyasette 'babalar ve oğulları' dönemi

Hülya KARABAĞLI - Bülent AYDEMİR / ANKARA
AK Partili Zeydan, eski ANAP'lı Yücelen ve DYP'li Kıratlıoğlu'nun çocukları siyasete girmeye karar verdi..
Siyaset, babalarından koltuğu devralmaya çalışan oğullara sahne oluyor. AKP Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Rüstem Zeydan; eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu Ali Yücelen ve AP ile DYP döneminin en renkli yüzü Esat Kıratlıoğlu'nun oğlu Ahmet Kıratlıoğlu görevi devralmak istiyor.

* Mustafa Zeydan: Siyasetteki 40 yılını AK Parti'de noktaladı. Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı 46 yaşındaki oğlu Rüstem Zeydan'a bayrağı verdi. Mustafa Zeydan, "Bundan sonra keyfime bakacağım" diyor.

* Rüştü Kazım Yücelen: Anavatan Partisi'nde bakanlık yapan Yücelen, oğlu Ali Yücelen'e (33) destek çıkıp "Şimdi gençler, bizim yaşımızdaki halimizden daha donanımlı" dedi.

* Esat Kıratlıoğlu: Yıllarca Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'le çalıştan Esat Kıratlıoğlu'nun oğlu DP saflarından aday. Esat Kıratlıoğlu, "Siyaseti oğluma bırakma kararı çok zor. Ben, siyasetten çekilmem" derken; 28 yıl bürokratlık yapan, özel sektörde çalışan Ahmet Kıratlıoğlu (53) ise , "Babamla oturduk konuştuk. Ben çok iddialıyım" diyor. Diğer ünlü akrabalar ise şunlar: Yıldırım Akbulut'un damadı Tanju Yazgan Arıkan AKP'den; Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu CHP'den; Süleyman Demirel'in kardeşinin damadı İlhan Kesici DP'den aday. CHP, İsmail Cem'in kızı İpek Cem'e teklif götürdü.
Haberin fotoğrafları