kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SEÇİM PROMOSYONU: ÇAM FİDANI... AK Parti milletvekili aday adayı Fatih Öztürk, seçim çalışmalarına erken başlayanlardan. Öztürk, kapı kapı dolaşarak seçmenlere çam fidanı dağıtıyor.

9 vekillik için kıran kırana mücadele

2002'de Samsun'daki 9 vekilliğin 7'sini alan AKP bu seçimde 9 vekilliğin tamamına talip. İki vekilli CHP'nin hedefi ise 4 vekillik..
İLİŞKİLİ HABERLER
9 vekillik için kıran kırana mücadele
22 Temmuz erken genel seçiminde 9 milletvekilini TBMM'ye gönderecek olan Samsun'da aday listelerinde yer bulma savaşı iyice kızışmış. Korkut Eken'in Demokrat Parti'den aday olacağı yönündeki iddialar ise kentteki hareketliliği daha da artırmış.

* AKP TAMAMINI İSTİYOR: 2002 genel seçimlerinde 9 milletvekilinden 7'sini alan AKP, bu seçimlerde 9 milletvekilinin tamamına talip. Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, "Biz hem bu dünyadaki seçimlerin hem de ahiretin hesabını vermeye hazırız. Bu dönem 9 milletvekilinin tamamını alacağız" diye konuşuyor.

* CHP'DE HEDEF 4 VEKİL: Samsun'dan 2 milletvekilliği koltuğuna sahip olan CHP'nin erken seçimde hedefi sandıktan en az 4 milletvekili çıkartmak. CHP İl Genel Sekreteri Yılmaz Türkoğlu, " Türk seçmeni bu seçimin ne kadar büyük önem taşıdığını biliyor. Samsunlular da öyle. Tatile gitmeyecekler, fındık toplarken bir günlüğüne dönecekler ve oylarını mutlaka kullanacaklar" diyor.

* DP SEÇİME HAZIR: DP'de, öncelik parti adını ve logosunu halka tanıtmak. Cengiz Aktaş, seçimin DP'nin zaferiyle sonuçlanacağını savunuyor.

* MHP ÇİFTÇİYE GİDECEK: MHP ise AKP'nin 2002 genel seçimlerinde kazandığı 7 milletvekilliğini almaya çalışacak. İl Başkanı Abdullah Kocabıçak şunları kaydediyor: "Sahaya inince herkese tüm gerçekleri söyleyeceğiz. Karadeniz'de fındık ne oldu, tütün ne oldu? AKP bırakın iktidar olmayı barajı bile geçmeyi hak etmiyor."

SAMSUN

Nüfus: 1 milyon 209 bin 137
Seçmen Sayısı: 796 bin 896
Milletvekili sayısı: 9

2002'de alınan oy sayısı
AKP: 269.209
CHP: 88.761
DYP-ANAVATAN: 109.210
MHP: 41.748