kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İttifak'a 'çürük yumurta' nitelemesi

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hastaneden kaçan doktor, okulu terkeden öğretmen ne kadar muteberse, parlamentoyu terkeden milletvekili o kadar muteberdir'' dedi.

Erdoğan, Van'da bazı tesislerin açılışı ve TOKİ konutlarının anahtar teslimi nedeniyle düzenlenen ortak törende konuştu.Başbakan Erdoğan, tesisleri açmaya tek tek yetişemediklerini ve bu nedenle toplu açılış yaptıklarını söyledi.

Bu açılışların Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin ve kalkınma hızının göstergesi olduğunu anlatan Erdoğan, ''Bizim ortaya koyduğumuz bu başarı, sizin başarınızdır. Temsil ettiğiniz irade, sizin iradenizdir. Hizmete dönüştürdüğümüz güç, sizin gücünüzdür. Sizden aldığımız güçle çalışıyoruz'' dedi.Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Başkalarının gündemi demokrasiye, adalete, hukuka, milli iradeye gölge düşürmek olabilir. Başkaları milletten, milletin iradesinden kaçabilir, olmayacak hayallere de kapılabilir. Az önce Milli Eğitim Bakanımızı dinlerken aklıma geldi.Sayın Bakanımız, Van'da açılan okulları anlattı. Burada bir şey söylemek istiyorum. Bir öğretmenin yeri okuldur, sınıftır. Doktorun yeri hastanedir. Milletvekillerinin yeri de parlamentodur. Bunlar ne yazık ki parlamentodan kaçmışlardır. Hastaneden kaçan doktor, okulu terkeden öğretmen ne kadar muteberse, parlamentoyu terkeden milletvekili o kadar muteberdir.Türkiye, kararını yenilemeye doğru millete gidiyor. Biz, bizi parçalamak isteyenlere cevabı şu meydanlardan veriyoruz, vereceğiz.Şunu unutmayalım; bizim gücümüz tarihimizden geliyor. Biz güçlü bir medeniyetin evlatlarıyız. Türkiye tek millettir, tek bayraktır, tek vatandır, tek devlettir. Kim hangi etnik unsura mensup olursa olsun, Yunus Emre'nin deyişiyle 'yaradılanı severim yaradan ötürü' anlayışıyla, onu severiz. Ayıramayız, ayırmayacağız. Kim böyle bir yola tevessül ediyorsa, ihanet içindedir. Allah'ın yeryüzündeki şerefli mahluku olan insana saygı bizim için bir gerekliliktir. Hep beraber bunu yerine getireceğiz.

Önce milletimizin gözü önünde cereyan edenlerin hesabını benim vatandaşım nerede göreceğini, gayet iyi bilir. İlk defa Ankara'daki ayak oyunları milletin özünden kaçırılamadı. Bütün olup bitenlerden sonra benim kanaatime göre aziz milletimiz, gelecek için kararını şimdiden verdi. Milletin kararını, milletin iradesini içlerine sindiremeyenler, 22 Temmuz'dan sonra bir kez daha düşünmek zorundalar. Fakat enteresan gelişmeler oluyor. Bütün bu açılışlarda hep söylüyorum, Allah'ınızı severseniz benim Vanlı kardeşim, bakın bu ülkede bir ikili ağacı olmayanlar konuşuyor. Ne diktin? Önce bunun cevabını ver. Dikili ağacın yok. bu ülkede millet sana görevler vermiş ama yapmamışsın. Büyük bir mahcubiyet yaşadılar. 22 Temmuz'da daha büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar. Onlara şimdiden geçmiş olsun. Çünkü bu milletle gönül bağını kuramadılar, millete hep tepeden baktılar. Milletin egemenlik hakkını milletin kullanmasından rahatsız oldular.''

Türkiye'nin bir kez daha şahlanacağını ifade eden Erdoğan, ülkenin ve milletin gücünü bir kez daha ortaya koyacağını belirtti.Cumhuriyetin demokrasiyle, hukukla, adaletle, kalkınmayla çok güçleneceğini vurgulayan Erdoğan, demokrasinin yeniden milletin güçlü iradesini ortaya çıkaracağını dile getirdi.Başbakan Erdoğan, tecelli edecek millet iradesini şimdiden kendisinin, arkadaşlarının ve partisinin saygıyla selamladığını söyledi.

PARTİLERİN BİRLEŞMESİNİ ELEŞTİRDİ


Partilerin birleşmesini eleştiren Erdoğan, "40 tane çürük yumurtayı biraraya getirsen bir tane sağlam yumurta etmez. Şimdi biraraya geliyorlar. 79 senede gelinen nokta ortada. 181 milyar dolar. Peki biz şu 4.5 senede nereye getirdik bunu. 400 milyar dolara getirdik. Ne demek bu? Yani 4.5 senede 181 milyarın üzerine 219 milyar dolar koyduk. Bir başkası ah benim sevgili Vanlı kardeşlerim. Bakınız, çok daha ilginci ihracatta 79 senede 36 milyar dolar. Ama şimdi 92 milyar dolar oldu. 36 milyar dolar nire, 92 milyar dolar nire. Nasıl oldu bu. Bu aşk ister, aşk ister. Bu sevda ister, sevda ister. Biz halkımıza sevdalıyız. Biz bu vatana sevdalıyız. Bizim farkımız bu." dedi.

Van'ın Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılışlar için yapılan törene onbinlerce kişi katıldı. Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için meydana akın eden insanlar izdiham oluşturdu.

İzdihamda bayılanlar oldu. AK Parti İl teşkilatı törene katılanlara 60 bin adet bayrak dağıtırken meydanda 2 kilometrelik Türk Bayrağı açıldı.
Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için sabahın erken saatlerinde meydana insanlar toplanmaya başladı. Meydana gelenler arasında kadınların çokluğu dikkat çekti.

Çevre ilerden de Van'a gelenler oldu. Başbakan Erdoğan'ın Van programı için 2 bin 500 polis görev yaptı. Bir polis helikopteri de meydan üzerinde uçuş yaparak havadan güvenliği sağladı.

Öte yandan, Başbakan'dan önce kürsüye Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Vali Özdemir Çakacak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ çıkarak birer konuşma yaptı.

AJANSLAR