kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Rakam konuşmadık

Yeni Haber
DSP ile görüşmelerde rakam konuşulmadığının altını çizen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, basına yansıyan rakamların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Baykal, "Rakamlar doğru değil. Rakam pazarlığı yapılmadı. Rakam müzakeresi söz konusu olmadı. Resmi kesin rakamlar taahhütler söz konusu değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, solda işbirliğinin halkta büyük coşku uyandırdığını söyledi. Baykal, "Bu olay alışılmış bir siyasi bütünleşme dışında başka bir şey olarak algılanıyor. Halk olumlu tepki verdi. Düşündüğümüzün ötesinde bir destek tablosu var" dedi.

Baykal, CNN Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, CHP-DSP işbirliğinin halkta büyük sevinç yarattığını anlattı. Sabah yürüyüşleri yaptığı Or-An'da karşılaştığı vatandaşların alkışlar ve destek ifadeleriyle işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini anlatan Baykal, toplumda büyük bir rahatlamanın yaşandığını savundu. CHP-DSP işbirliğinin alışılmış siyasi parti bütünleşmesi dışında algılandığını ifade eden Baykal, "Toplumda büyük bir enerji boşalmasına yol açtı. Düşündüğümüzün ötesinde bir destek tablosu var" dedi.

Tandoğan, Çağlayan ve son olarak İzmir'de yapılan Cumhuriyet Mitinglerinin katılım sayısına dikkat çeken Baykal, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığına dikkat çekti. Mitinglerin, birleşme sürecinin bir parçası olduğunu kaydeden Baykal, DSP lideri Zeki Sezer'in de süreçte, çok etkili bir liderlik örneği sergilediğini belirtti. İki parti arasında geçmişte yaşanan "dostane olmayan" bazı söylemlerin olduğunu hatırlatan Baykal, bu tür olumsuzlukların artık geride kalması gerektiğine vurgu yaptı.

MERSİN'DE EL ELE..

Baykal, partisinin seçim startını 26 Mayıs'ta Mersin'de yapılacak mitingle vereceğini söyledi. Hafta sonu Samsun'da yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ne katılıp katılmayacağı konusunda henüz karar vermediğini ifade eden Baykal, DSP lideri Sezer'le birlikte Mersin'deki mitinge katılmayı planladıklarını anlattı. Baykal, "26 Mayıs'taki mitinge Sayın Sezer'le birlikte gitmeyi umut ediyorum" dedi.

SHP OLACAK MI?

İşbirliğinde SHP'nin dışarıda kalmasının anımsatılması üzerine Baykal, CHP ve DSP'nin ortak noktalarına dikkat çekti. İki partinin de çoğu konuda paralel düşündüğünü anlatan Baykal, iki partinin de etnik politikaya karşı olduğunu belirtti.


ATATÜRK, İNÖNÜ VE ECEVİT ORTAK PAYDA

Atatürk, İnönü ve Ecevit'in iki partinin ortak noktası olduğuna dikkat çeken Baykal, kendisinin siyasete Ecevit'in ısrarı üzerine girdiğini söyledi.
İşbirliği süreci boyunca Rahşan Ecevit'le hiç konuşmadığını ancak Rahşan Ecevit'e yakın isimlerden sürekli bilgi aldığını söyleyen Baykal, ilerleyen günlerde Zeki Sezer'le birlikte Rahşan Ecevit'e bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini belirtti. Baykal, bugün toplanacak DSP Parti Meclisi'nde alınacak kararın ardından, randevu alarak DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i de ziyaret edeceklerini söyledi.

(ANKA)