kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay mayoyu dosyaya koydu

Ersan ATAR - ANKARA
Yargıtay Başsavcılığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, bikinili manken resimlerinin yer aldığı reklamları caddelerdeki panolara astırmaması iddialarını dosyaya koydu..
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çek manken Adriana Karembeu'nun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bikinili manken resimlerinin yer aldığı reklamları, caddelerdeki billboard'lara astırmaması ile ilgili iddiaları içeren gazete haberlerini AK Parti hakkında hazırladığı inceleme dosyasına aldı. Ankara kulislerinde, seçim döneminde AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı söylentileri yoğunlaşırken AK Parti'nin 50 klasöre yaklaştığı öğrenilen "sicil dosyası"na ilginç bir "delil" kondu. Bikinili manken fotoğraflarının sansürlenmesinin karşılığını Siyasi Partiler Yasası'nda bulan "Siyasi partilerin tüm eylem ve işlemlerinin demokratik kurallara uygun yürütülmesi" ve "devletin ekonomik düzeninin kısmen de olsa dini esaslara göre şekillendirilemeyeceği" ilkelerine aykırılık oluşturabileceğini değerlendiren Başsavcılık, bu iddianın araştırılması için gazetelerde yer alan haberleri AK Parti dosyasına koydu. Yargıtay Başsavcılığı'nın siyasi partiler ile ilgili inceleme prosedürüne göre, bir siyasi partinin veya bu partiye bağlı olan birimlerinin inceleme dosyasına konulan faaliyetleri bir süre sonra yeniden incelemeye alınıyor. Bu delillerin yasal bir girişimde bulunmayı gerektirip gerektirmediği değerlendiriliyor.

HAVAALANI DA DOSYADA

Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok da bikinili manken resimlerini içeren reklamlarla ilgili iddiaların bu çerçevede inceleneceğini söyledi. AK Parti dosyasına önceki yıl da Çek manken Karembeu girmişti. 2003 yılının Hac döneminde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki panolardan Karembeu'nun bikinili resimlerinin yer aldığı reklamlar indirilmişti. Yargıtay Başsavcılığı bu iddiayı da AK Parti dosyasına koymuştu.