kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ege Meriç Kenan İne Furkan Tuna

Yitirilenlerin ardından 'Bir Yudum Moral'

Solmaz ŞAHİN-İZMİR
Zafer İlköğretim Okulu 2-A sınıfından Furkan, Kenan ve Ege, kendileriyle birlikte Aksaray'da trafik kazası geçirip hayatını kaybeden arkadaşları için sahne aldı..
AKSARAY'DA çoğu çocuk 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında öğrenci ve öğretmenlerini kaybeden İzmir Zafer İlköğretim Okulu, 19 Mayıs'ı "Bir Yudum Moral" şöleniyle kutladı. Tiyatro öğretmeni Burcu Tuna'nın düzenlediği şölende, kazada yaşamını yitiren 2-A sınıfından 3 öğrencinin de rolünün bulunduğu "İstanbul'un Fethi" isimli oyun diğer öğrenciler tarafından sahnelendi. Öğrencilerin, 23 Nisan için hazırladıkları, ancak kaza nedeniyle sunamadıkları oyunda kazadan yaralı olarak kurtulan Ege Meriç, Furkan Tuna ve Kenan İne de rol aldı. Kazada yaşamını yitiren Büşra Güler, Begüm Güven ve Fatma Kervandağ'ın rolleri ise boş kaldı.

PSİKOLOG DESTEĞİ
Arkadaşlarının aralarında olmamasından dolayı burukluk yaşayan 2-A sınıfı, bu oyunu kazada hayatını kaybeden öğretmenleri Yeşim Aygün ve kaybettikleri arkadaşları için oynadıklarını söyledi. Tiyatro öğretmeni Burcu Tuna ise 23 Nisan'ı matemli geçirdiklerini 19 Mayıs'ta ise biraz neşe bulmak istediklerini belirterek, "Hep birlikte coşkulu bir gün geçirip, acımızı bir nebze de olsa çocuklarımıza unutturmak istedik" dedi. Okul Müdürü Süleyman Karabulut da psikologların yardımıyla yaşanan kötü günleri unutmaya çalıştıklarını kaydederek, "Acımız çok büyük. Fakat çocuklarımıza bu acıyı yansıtmamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın normal hayata dönmeleri için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var" diye konuştu.

ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR

Yapılan bu şölenle okulun son günlerinin iyi geçmesini sağlamaya çalıştıklarını ve kötü geçen bir seneyi iyi kapatmak istediklerini ifade eden Karabulut, "Acılar paylaştıkça azalır, bu şekilde acımızı az da olsa hafifleteceğiz" dedi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Ege, Meriç ve Kenan arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.